KSH: 4,7 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
A kiskereskedelmi forgalom áprilisban a nyers adat szerint 4,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva a növekedés volumene 6,4 százalék volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslését pénteken az MTI-vel.
A nyers és a naptárhatástól megtisztított adat különbségét a „húsvéthatás” magyarázza, az hogy idén márciusban, tavaly viszont áprilisban volt az ünnep.
Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 10,3, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,5 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.
2016 első négy hónapjában a forgalom – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. A nyers adat alig eltérő, 4,7 százalékos négyhavi növekedést mutat.
A második becslés alapján felülvizsgált részletes adatokat június 24-én közli a KSH. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
KSH: júliusban az előző év azonos időszakához mérten 1,0 százalékkal mérséklődött, az előző hónaphoz képest 2,0 százalékkal bővült az ipari termelés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lefelezi az élelmiszerek áfáját a svéd kormány
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >OKSZ: Az infláció sem indokolja már az árrésstop fenntartását
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Zuhannak a kávé-árak, nálunk is olcsóbb lehet?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >MMSZ Green Club – kihelyezett ülés a Danone-nál: Fenntartható működés a gyakorlatban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Gyorsabban, zöldebben, okosabban – Ez ma az FMCG-szállítmányozás minimuma
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >