KSH: 11 százalékkal nőtt az élelmiszer, ital- és dohánytermékek gyártása
Az ipari termelés 6,3 százalékkal meghaladta áprilisban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 6,0 százalékkal nőtt a termelés. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 1,1 százalékkal csökkent – erősítette meg második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Az éves növekedés lassult a márciusi 8,0 százalékhoz képest, az előző hónaphoz mért adat pedig négy hónap emelkedés után először csökkent áprilisban.
Az élelmiszer, ital- és dohánytermék gyártásában gyorsult a növekedés üteme: a kibocsátás áprilisban 10,9 százalékkal szárnyalta túl az egy évvel korábbit, 15 hónapja először regisztrált újra kétszámjegyű növekedést, amelyet mind a belföldi- és az exporteladások egyaránt húztak.
Az év első négy hónapjában az ipari termelés 6,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az összes értékesítés 63 százalékát adó külpiaci eladások volumene 6,7, a belföldi értékesítésé 6,4 százalékkal bővült. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A csontos csirkemell és a csirkemellfilé ára is számottevően csökkent
A KSH adatai alapján Magyarország baromfihúsexportja 2,4 százalékkal 142 ezer…
Tovább olvasom >Erősödött az élő sertés exportja
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 22,7 százalékkal 22,5 ezer…
Tovább olvasom >Felélénkült a burgonya exportpiaca
A KSH adatai szerint a burgonya termőterülete és termésmennyisége csökkenő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >