Közös vállalatot alakít a Metro és az ECE

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 08. 24. 12:00

Joint venture-t hozott létre a Metro áruházak üzemeltetésének átvételére a bevásárlóközpont specialista ECE, akik nevéhez hazánkban az Árkád központok kötődnek, illetve a nálunk is ismert német kereskedelmi óriás, a Metro, derül ki az ECE honlapjára felkerült mai közleményből.

Az ECE és a Metro Properties, a Metro ingatlanokkal foglalkozó ága, 50-50%-os tulajdonrésszel alapítják meg a Metro-ECE Centermanagement (MEC) névre keresztelt közös vállalatot. A MEC október elsejével veszi át az üzemeltetés, a marketing, és bérleti dolgok fölötti felügyeletet 38 német kiskereskedelmi központban Németországban.

A közös cégbe a Metro Properties 36 németországi kereskedelmi egységet, valamint 100 fős menedzsment részleg nagyrészét, az ECE pedig 2 saját központját valamint a szakértelmét adja a házasságba.

A Metro Group-nak 30 országban mintegy 688 kereskedelmi egysége van, ami a legnagyobb nemzetközi kis- és nagykereskedelmi portfólió. Az ECE 16 országban mintegy 137 bevásárlóközpontot üzemeltet – közli a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink