Közös budapesti főzés és ételosztás a Heti Betevővel
A HotelHero és az MSZÉSZ CSR szekciójának szervezésében újra jótékonysági főzés zajlott három budapesti helyszínen. A Continental Hotel Budapest; a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest; és a Radisson Blu Béke Hotel Budapest séfjei összesen 260 adag meleg ételt készítettek.
A vasárnapi menühöz – hentes tokány tésztával és csemegeuborkával -, az alapanyagokat a Mirbest Cégcsoport biztosította és a kész adagokat a Heti Betevő osztotta szét a 7. kerületi rászorulóknak.
Karácsony előtt általában megszaporodnak az ételosztások és ezért a szervezők tudatosan inkább az év eleji, különösen hideg, hónapokra összpontosítanak és olyankor segítenek meleg étellel a rászorulókon, amikor más ad-hoc jótékonysági akciókból kevesebb van.
Ezzel a budapesti közös főzéssel melegítettek be a szállodák a 2022. február 27-re szervezett országos főzésre, ahol segítségükre lesz a Magyar Vöröskereszt, a Mirbest Cégcsoport, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Heti Betevő.
A 1,5 éve megalakult HotelHero csoport célja a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások, magánszemélyek jótékonysági munkájának bemutatása annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára és arra, hogy akár egy kicsinek tűnő segítség másnak sokat jelenthet. A HotelHero másik, egyben legfontosabb célkitűzése, hogy szorosan együttműködve az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) CSR szekciójával a szakma képviselőinek segítő szándékát összefogja: országos akcióik célja, hogy együtt segítsenek egy globális problémán úgy, hogy közben a saját környezetükben élőket támogassák.
Kapcsolódó cikkeink
Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >Turisztikai versenyképességet erősítő támogatási program indul 15 milliárdos keretösszeggel
A turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul: a…
Tovább olvasom >