Közétkeztetők versenye

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 03. 03. 10:33

Április 18-ig lehet nevezni a Közétkeztetési Szakácsverseny 2017–2018-ra. A megmérettetésre a közétkeztető konyhák csapatait várja a NÉBIH, valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége. Az idei téma: „tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében”.

Kozetkeztetok versenye

A háromfordulós – selejtezőből, regionális elődöntőkből és döntőből álló – versenyen 2 fős csapatok vehetnek részt (1 szakács és 1 segítő), cégenként ugyanakkor több csapat is nevezhet. A versenyzőknek 3 fogásos, felnőtteknek szánt menüt kell megtervezniük. A felhasznált alapanyagok beszerzési összértéke nem haladhatja meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot.

A megmérettetés fontosságát mutatja, hogy szakmai támogatóként az ágazat legfontosabb szereplői csatlakoztak a kezdeményezéshez: a Magyar Bocuse d’Or Akadémia, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége.

Kapcsolódó cikkeink