Közép-Európa Csokoládémestere
Döntőbe jutott Menyhárt Attila, a Four Seasons és a Kollázs vezető cukrásza, a Debic magyarországi márkanagykövete a World Chocolate Masters 2022. február 9-én Kölnben megrendezett közép-európai fordulóján. A versenyzőknek többféle nézetből kellett bemutatniuk a csokoládét és a legmodernebb cukrásztechnikákat – egy desszertet (french pâtisserie-t), egy 100 százalékig növényi alapú snacket, egy bonbont és egy maximum 5 kg súlyú csokoládészobrot kellett egyedül elkészíteniük mindössze 8,5 óra leforgása alatt.

Menyhárt Attila 5 kg súlyú csokoládészobrának alapja készül
A formavilágot a kakaó ihlette, melyekben egyaránt visszaköszönt a kakaófa, a kakaóvirág és a kakaóbab megjelenése. Ízekben több csavart is vitt a receptúrákba, ahol olyan helyi hungarikumok is helyet kaptak, mint a tihanyi levendula, a szegedi fűszerpaprika vagy az őrségi tökmag. Az ízeken és a látványon túl a zsűri nagyra értékelte Attila profi és tiszta munkáját, és a végeredményben megtestesülő aprólékos tervezést, maximalizmust. Az első helyezés mellett Attila a közönségdíjat is megnyerte csokiszobrával.//
Kapcsolódó cikkeink
Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői. A…
Tovább olvasom >Az örök elégedetlen
Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester folytonosan a tökéletes eredményt keresi –…
Tovább olvasom >Jelenetek a desszertek életéből – A nap képe
23 éve az olasz cukrász, Matteo Stucchi, de úgy látszik,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elboronáljuk – A nap videója
De nem is akárhogyan! Fantasztikus ötlet – emberi kreativitás, AI-segítség…
Tovább olvasom >Quadratisch, demokratisch, gut – A nap képe
Menj szavazni – üzeni egy demokratikus csokoládé. Hétfő reggel már…
Tovább olvasom >