Közel-Keleten folytatja terjeszkedését a Coface

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 01. 25. 00:00

A Coface-csoport együttműködési megállapodást írt alá a Befektetési és Exporthitelbiztosító Iszlám Társasággal (ICIEC).

Az ICIEC egy multilaterális exporthitel- és befektetésbiztosítási társaság, amely 1994-ben alakult a szaúd-arábiai Dzseddában, és negyvenhárom közel-keleti, afrikai és ázsiai kormány valamint az Iszlám Fejlesztési Bank tulajdonában áll. Az ICIEC a Coface által 1992-ben alapított világméretű CreditAlliance exporthitel-biztosító és követeléskezelő partnerhálózat tagja.

Az ICIEC az iszlám Saria-törvényeknek megfelelő exporthitel-biztosítást kínál a 35 tagországában, amelyek mind a kereskedelmi, mind a politikai kockázatokat lefedik. A Coface által aláírt megállapodás, a Globalliance, a Coface nemzetközi hitelbiztosítási szerződéstípusának használatra alapszik.

Az egyezménynek köszönhetően a Coface exporthitel-biztosítási szolgáltatásokat képes nyújtani az ICIEC 35 tagországában található ügyfeleknek azokban az országokban is, ahol a Coface eddig nem volt jelen a hitelbiztosítások területén. A 35 ország közül a Coface 8 országban közvetlenül, 15 másik országban pedig CreditAlliance partnereken keresztül közvetetten van jelen. Az ICIEC társasággal aláírt egyezmény eredményeképpen Bahrein lesz az első ország, ahol a Coface-ügyfelek megtapasztalhatják a megállapodás előnyeit.

Az exportpiacok nyújtotta lehetőségek eredményes kiaknázása érdekében fontos lenne, hogy a hazai vállalatok bátran merjenek kereskedni a távolabbi régiókban is. Természetesen ennek elengedhetetlen feltétele, hogy a cégek tisztában legyenek az adott célpiacok fizetési szokásaival, valamint az egyes kereskedelmi partnerek pénzügyi helyzetével – hívja fel a figyelmet Dercze Zoltán a Coface Hungary országigazgatója.

Kapcsolódó cikkeink