Közel 250 Tescós munkatárs nem ment ma be dolgozni

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 09. 02. 11:32

A Tesco figyel arra, hogy a munkatársai ne maradjanak le egyetlen olyan pillanatról sem, ami számukra fontos. Éppen ezért minden első osztályba lépő gyermek szülőjének a Tesco egy extra szabadnapot biztosított, hogy elkísérhessék csemetéjüket első iskolanapjukra. Ma közel 250 munkatárs kapott kimenőt a munkáltatójától. Az áruházlánc emellett azoknak a kollégáknak, akiknek gyermeke iskoláskorú, kedvezménykupont ad, ezzel is megkönnyítve az iskolakezdést.

A Tesco elkötelezett munkatársai fizikai és szellemi egészségének védelme mellett, és felelős munkáltatóként azzal is tisztában van, hogy a család kiemelten fontos szerepet játszik mindannyijuk életében. Csak Magyarországon 7500 “Tescós-szülő” van; az áruházlánc igyekszik mindent, amit lehet megtenni értük: több mint 5300 – 6 és 18 éves kor közötti gyermeket nevelő – munkatársnak nyújtott pénzügyi támogatást a beiskolázáshoz. A Tesco tudja azt is, hogy az első iskolai nap milyen meghatározó a családok számára. Ezért nagyságrendileg 250 „Tesco-szülőnek” adott mára szabadnapot, hogy első osztályos gyermeküket elkísérhessék az iskolába.

A Tesco gondoskodó, családbarát intézkedéseinek részeként vezette be az un. Babacsomagot 2018-ban: minden újdonsült „Tescós szülőt” egy, saját márkás termékekből (törlőkendő, babaolaj stb.) összeállított babcsomaggal lep meg az áruházlánc. Idén eddig 307 „Tesco-újszülöttet” köszönthettünk!

A Tesco idén is megrendezte a már hagyományosnak mondható nyári táborát, ahol egy héten keresztül számos nagyszerű programmal várta a rászoruló kollégák gyermekeit. 2019-ben – a korábbi évekhez képest – jelentősen, negyedével tudta növelni a résztvevők számát, így idén már közel 200 gyerek élvezhette a Tesco jóvoltából a nyaralást.

Az áruházlánc nagy hangsúlyt helyez más, hasonló típusú események szervezésére is, hiszen ezek építik a „Tesco-közösséget” és lehetőséget biztosítanak a családoknak arra, hogy minőségi időt tölthessenek egymással. Évente megtartják a Családi és Sportnapokat a Balatonnál, ami igazi kikapcsolódás mind a munkatársaknak mind pedig a családjuknak. Ezeken az eseményeken közel 5000 kolléga vesz részt (két napon át), ahol focizhatnak, röplabdázhatnak, street ballozhatnak és népszerű előadók koncertjeit élvezthetik. A 18. Tesco Családi és Sportnapokat most hétvégén rendezi a Tesco Balatonbogláron.

Kapcsolódó cikkeink