Kőszegen nyílt az új Tesco

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 01. 12:30

Péntek reggel nyitotta meg kapuit a Tesco áruházlánc legújabb tagja Kőszegen. Az új áruház mintegy 3000 négyzetméteren gazdag kínálattal, önkiszolgáló pénztárakkal, hulladékvisszaváltó centrummal és modern, kellemes környezetben várja a vásárlókat. Az ország legújabb Tesco áruháza közel 100 új munkahelyet teremt, elsősorban a térségben élők számára.

A reggel hattól este 10 óráig nyitva tartó új Tesco hipermarket Kőszegen, a Pogányi út 7. szám alatt található. Az áruház tervezésekor fontos szempont volt a könnyű megközelítés; az autóval érkezők számára több mint 220 férőhelyes parkoló került kialakításra.

Az áruház kínálatában hozzávetőlegesen tizenötezer különböző termék található, mint például a kedvelt saját márkás termékek (Tesco Value és Tesco Színes), valamint a Light Choices termékcsalád is, amely az egészséges életmód követői számára készült. Ezen kívül elérhető a Családi Márkák névre keresztelt termékcsalád, amely az árérzékeny, ám kiváló minőségre vágyó vásárlók számára kínál alternatívát. A Tesco kedvelt ruházati márkája, az F&F divatos, nyári darabjai a megszokott kedvező ár-érték aránnyal várják a vásárlókat. A kőszegi hipermarket a Tescótól megszokott minőséggel és széles választékkal, valamint további nyitási akciókkal várja a vásárlókat a hét minden napján.

A magyarországi kereskedelmi láncok közül elsőként a Tesco vezetett be önkiszolgáló pénztárakat. A kőszegi Tesco áruházban 4 önkiszolgáló kassza áll a vásárlók rendelkezésére, ahol a vásárlók maguk intézhetik a fizetést. Az önkiszolgáló kasszák teljesen automatizáltan működnek, azaz a vásárlók beolvassák a kiválasztott termékek vonalkódját, majd a végösszeget készpénzben vagy kártyával egyenlíthetik ki. Az automata pénztár természetesen visszaad és nyugtát is nyomtat a vásárlásról. A Tescónál remélik, hogy a kőszegi áruházban is nagy népszerűségnek örvend majd az automatizált, gyors és egyszerű fizetést lehetővé tevő kasszarendszer.

A Tesco valamennyi áruháza esetében törekszik a környezetbarát technológiák alkalmazására, így természetesen a kőszegi hipermarket is az áruházlánc környezettudatos tervezési és kivitelezési koncepciójának példája. Számos energiatakarékos és környezetbarát megoldás került beépítésre, ilyen például az úgynevezett hidrobank rendszer, amely a kereskedelmi hűtés hőjét nyeri vissza a használati meleg víz előállítása céljából. Említést érdemelnek még a kereskedelmi hűtés során alkalmazott megoldások, mint például a fagyasztóbútorok lefedése üvegtetővel vagy a korszerű világítástechnika.

A vásárlók olyan kézzelfogható környezetbarát megoldásokkal találkozhatnak, mint az áruházban kialakított hulladékvisszaváltó centrum, illetve a lebomló, eldobható bevásárlótáska és a visszaváltható ún. “örökzöld” táska kínálata. Az új áruházban a hagyományos bevásárlószatyrokat 5 Ft-ért lehet megvásárolni, ennek célja a környezet megóvása attól a hulladékterheléstől, melyet a bevásárlószatyrok jelentenek.

Az új áruház közel száz embernek ad közvetlenül munkát, köztük megváltozott munkaképességű dolgozóknak is. A Tesco Üzletsoron található kisboltok, mint a virágbolt, ruházati üzlet, illetve a látványpékség, optikus és a gyorsétterem alkalmazottai tovább növelik ezt a számot. A Tesco reméli, hogy az új áruház megnyitásával és az új munkahelyek létrehozásával hozzájárulhat a térség fejlődéséhez – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink