KÖSZ 2025–2026

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 02. 20. 18:35

Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői idén már tizedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a KÖZSZÖV, az MNGSZ és a Nébih által közösen szervezett Közétkeztetési Szakácsversenyen (KÖSZ). A gasztronómiai megmérettetésre április 30-ig lehet jelentkezni, ezúttal már három kategóriában: gyermek- és diákétkeztetés, intézményi felnőtt közétkeztetés, valamint munkahelyi vendéglátás. Az idei verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés.

A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.

A menüsorok nettó nyersanyagköltsége nevezési kategóriánként változó, 850 és 1250 forint között lehet. A csapatok számára kötelező és tiltott alapanyagokat is előírtak a szervezők, valamint mindhárom kategóriában elvárás, hogy egy húsmentes előétel vagy főétel szerepeljen a menüben.

A KÖSZ különlegessége, hogy a csapatok a versenyt támogató szervezetek által delegált, elismert szakmai mentorok segítségét is igénybe vehetik. Az elődöntők legjobbjai a 2026-os Sirha szakkiállításon mérhetik majd össze tudásukat. //

Kapcsolódó cikkeink