Kóstolóval ünnepelték Budapesten a kávé világnapját
Kávékóstolóval, kávé blend bajnoksággal, kávégép-bemutatóval és szakmai beszélgetésekkel ünnepelte a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban A Kávé Napja elnevezésű rendezvény.

A kávé még mindig népszerű reggeli ital
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Budapesten a kávé világnapja tiszteletére A Kávé Napja eseményt, melynek során magyar pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, baristák várták a látogatókat számos különlegességgel, a csúcsminőségű espresszóktól a kávékoktélokig vagy a kávés okoseszközökig.
Közölték, hogy az érdeklődők különleges (specialty) kávékkal találkozhattak a kiállítóknál, akik csúcsminőségű, a világ legjobb termőterületein szüretelt tételekből készítették a korlátlanul kóstolható espresszókat, filteres kávékat és tejes kávéitalokat. Olyan kávék is elérhetők voltak, amelyek kereskedelmi forgalomban ritkán fordulnak elő, Michelin-csillagos éttermek csészéibe kerülnek vagy csak limitált mennyiségben érhetők el néhány újhullámos kávézó kínálatában. A rendezvényen bemutatkozott az eisbock típusú kondenzált tej is, amelyet top baristák közreműködésével fejlesztettek.
A színpadi beszélgetések során téma volt a kávépiac fejlődése, a magyarországi és nemzetközi trendek alakulása, benne az ízesített kávék innovációja, továbbá a prémium instant kávék jövője is. Az érdeklődők megtudhatták, miért vált egyre népszerűbbé a kávé mint alapanyag az alkoholgyártó cégek körében.
Az idei bajnokságon A Kávé Napja kávé blendjének megalkotása volt a feladat. A versenyre szakmabeliek és a témában jártas amatőrök is jelentkezhettek, a döntősök pedig a különleges gyakorlókávék mellett pénzdíjban is részesülnek. A fináléba jutók italait a közönség is megkóstolhatta az eredményhirdetés előtt. A szervezők emellett kiemelték, hogy a korlátlan kávékóstolás mellett olyan különlegességek is kipróbálhatók voltak, mint a cascara sör, kávékoktélok és növényi tejalternatívák.
Az egész napos programot követően Samurai Speakeasy after partyval zárult A Kávé Napja az Akvárium Lokálban.
Kapcsolódó cikkeink
Nincs már olyan, hogy olcsó kávé
Bár a kávéárak emelkedésének köszönhetően az ital fogyasztása csökkent, a…
Tovább olvasom >Pincér, kávé van a fagylaltomban! – A nap videója
Szerintünk a kávék közé is illene, de a fagylaltlapon is…
Tovább olvasom >L’OR bemutatja a Ferrari Hypercar-partnerség ihlette Passione Rossa kávékülönlegességét
A L’OR Espresso büszkén mutatja be az új L’OR Passione…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fókuszban a fenntartható élelmezési rendszerek támogatása: megjelent a Nestlé közös értékteremtési összefoglalója
A Nestlé elhivatottan dolgozik azon, hogy világszerte fenntartható, kiegyensúlyozott és…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság az uniós borágazat versenyképességének erősítésére tett javaslatot
Az Európai Bizottság intézkedéseket javasol az európai borágazat versenyképességének, ellenálló…
Tovább olvasom >Jägermeister Orange: jéghideg újdonság a szicíliai narancs aromájával
1400 órányi szicíliai napfény, 56 gyógynövény és három narancs aromája…
Tovább olvasom >