Kóstolóval ünnepelték Budapesten a kávé világnapját
Kávékóstolóval, kávé blend bajnoksággal, kávégép-bemutatóval és szakmai beszélgetésekkel ünnepelte a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban A Kávé Napja elnevezésű rendezvény.
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Budapesten a kávé világnapja tiszteletére A Kávé Napja eseményt, melynek során magyar pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, baristák várták a látogatókat számos különlegességgel, a csúcsminőségű espresszóktól a kávékoktélokig vagy a kávés okoseszközökig.
Közölték, hogy az érdeklődők különleges (specialty) kávékkal találkozhattak a kiállítóknál, akik csúcsminőségű, a világ legjobb termőterületein szüretelt tételekből készítették a korlátlanul kóstolható espresszókat, filteres kávékat és tejes kávéitalokat. Olyan kávék is elérhetők voltak, amelyek kereskedelmi forgalomban ritkán fordulnak elő, Michelin-csillagos éttermek csészéibe kerülnek vagy csak limitált mennyiségben érhetők el néhány újhullámos kávézó kínálatában. A rendezvényen bemutatkozott az eisbock típusú kondenzált tej is, amelyet top baristák közreműködésével fejlesztettek.
A színpadi beszélgetések során téma volt a kávépiac fejlődése, a magyarországi és nemzetközi trendek alakulása, benne az ízesített kávék innovációja, továbbá a prémium instant kávék jövője is. Az érdeklődők megtudhatták, miért vált egyre népszerűbbé a kávé mint alapanyag az alkoholgyártó cégek körében.
Az idei bajnokságon A Kávé Napja kávé blendjének megalkotása volt a feladat. A versenyre szakmabeliek és a témában jártas amatőrök is jelentkezhettek, a döntősök pedig a különleges gyakorlókávék mellett pénzdíjban is részesülnek. A fináléba jutók italait a közönség is megkóstolhatta az eredményhirdetés előtt. A szervezők emellett kiemelték, hogy a korlátlan kávékóstolás mellett olyan különlegességek is kipróbálhatók voltak, mint a cascara sör, kávékoktélok és növényi tejalternatívák.
Az egész napos programot követően Samurai Speakeasy after partyval zárult A Kávé Napja az Akvárium Lokálban.
Kapcsolódó cikkeink
Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >A kakaó, a kávé és a tea árai drágítják a globális élelmiszerimport-számlát a gazdagabb országok számára
A globális élelmiszerimport-számla az előző évhez képest várhatóan 2,2%-kal, több…
Tovább olvasom >Karácsonyi hangulat dobozba zárva
Idén novemberben megérkezik a limitált kiadású Mizo diós bejgli ízű…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >