Kóstolóval ünnepelték Budapesten a kávé világnapját
Kávékóstolóval, kávé blend bajnoksággal, kávégép-bemutatóval és szakmai beszélgetésekkel ünnepelte a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban A Kávé Napja elnevezésű rendezvény.

A kávé még mindig népszerű reggeli ital
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Budapesten a kávé világnapja tiszteletére A Kávé Napja eseményt, melynek során magyar pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, baristák várták a látogatókat számos különlegességgel, a csúcsminőségű espresszóktól a kávékoktélokig vagy a kávés okoseszközökig.
Közölték, hogy az érdeklődők különleges (specialty) kávékkal találkozhattak a kiállítóknál, akik csúcsminőségű, a világ legjobb termőterületein szüretelt tételekből készítették a korlátlanul kóstolható espresszókat, filteres kávékat és tejes kávéitalokat. Olyan kávék is elérhetők voltak, amelyek kereskedelmi forgalomban ritkán fordulnak elő, Michelin-csillagos éttermek csészéibe kerülnek vagy csak limitált mennyiségben érhetők el néhány újhullámos kávézó kínálatában. A rendezvényen bemutatkozott az eisbock típusú kondenzált tej is, amelyet top baristák közreműködésével fejlesztettek.
A színpadi beszélgetések során téma volt a kávépiac fejlődése, a magyarországi és nemzetközi trendek alakulása, benne az ízesített kávék innovációja, továbbá a prémium instant kávék jövője is. Az érdeklődők megtudhatták, miért vált egyre népszerűbbé a kávé mint alapanyag az alkoholgyártó cégek körében.
Az idei bajnokságon A Kávé Napja kávé blendjének megalkotása volt a feladat. A versenyre szakmabeliek és a témában jártas amatőrök is jelentkezhettek, a döntősök pedig a különleges gyakorlókávék mellett pénzdíjban is részesülnek. A fináléba jutók italait a közönség is megkóstolhatta az eredményhirdetés előtt. A szervezők emellett kiemelték, hogy a korlátlan kávékóstolás mellett olyan különlegességek is kipróbálhatók voltak, mint a cascara sör, kávékoktélok és növényi tejalternatívák.
Az egész napos programot követően Samurai Speakeasy after partyval zárult A Kávé Napja az Akvárium Lokálban.
Kapcsolódó cikkeink
Új festmények a Mizo Art Coffee csomagolásain
A Mizo Coffee Selection idén nyáron ismét újraértelmezi a kávézás…
Tovább olvasom >Mennyi kávét iszik a Z-generáció?
A német kávépiac jelentős átalakuláson megy keresztül, főként a fiatalabb…
Tovább olvasom >Rekordközeli globális kávétermés várható a 2025/2026-os szezonban
A világ kávépiaca új csúcs felé közelít: az amerikai mezőgazdasági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >