Korszerű logisztikai csarnokot épít a Bora-Ital Békéscsabán

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 21. 11:50

Az ital nagykereskedéssel és kiskereskedéssel foglalkozó Bora-Ital családi vállalkozás ötezer négyzetméteres csarnokot épít zöldmezős beruházás keretében a Békéscsaba Északi Ipartelepen.

bor-ok

Bora Imre, a társaság ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a logisztikai központ létesítésének költsége ötszáz millió forint, megvalósításához a társaság az Új Széchényi Terv Gazdasági Operatív Program (GOP) keretéből 150 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert. A fennmaradó részt a kis- és közepes vállalkozások részére rendelkezésre álló növekedési hitelprogram kedvezményes kamatozású hitelkeretéből fedezik.

Jelenleg kétszáz munkatársat foglalkoztatnak, a beruházást követően a munkahelyek száma 21-gyel bővül. A kivitelezési munkák a héten kezdődtek, és május 30-án fejeződnek be.

Bora Imre tájékoztatása szerint a Bora-Ital vállalatcsoport 25 éve alakult, Magyarország egyik piacvezető italkereskedése. 1500 partnernek éves szinten mintegy 200-250 ezer hektoliter ásványvizet, üdítőt és szeszes italt értékesít kis- és nagykereskedelmi forgalomban. A Bora-Ital 26 saját diszkont üzlettel rendelkezik az országban, döntően az Alföldön.

A Bora-Ital Kft. 2013-ban nyereséggel zárta az évet, árbevétele több mint ötmilliárd forint volt, öt százalékkal haladta meg a 2012. évi teljesítményt. A 2013-as üzleti évben szintén öt százalékos növekedéssel számolnak, nyereséges gazdálkodás mellett. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink