Koronavírus: ebben az országban a méhészet lehet a járvány legnagyobb nyertese

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 05. 29. 10:59

Az albán méhészek lehetnek a koronavírus-járvány nem várt nyertesei. Azzal ugyanis, hogy a korlátozások és lezárások miatt Albánia gyárai és gazdaságai elcsendesedtek, sokkal kisebb a légszennyezettség, de rovarirtó szerekből is kevesebb került ki a földekre. Ennek a kettős hatásnak köszönhetően az albán méhészek korábban sosem látott mézhozamra számítanak idén.


Az albán méhészek lehetnek a koronavírus-járvány nem várt nyertesei. Azzal ugyanis, hogy a korlátozások és lezárások miatt Albánia gyárai és gazdaságai elcsendesedtek, sokkal kisebb a légszennyezettség, de a rovarirtó szerből is kevesebb került ki a földekre. Ennek a kettős hatásnak köszönhetően az albán méhészek korábban sosem látott méztermésre számítanak idén, írta meg a Yahoo News.

Ez lesz a méhek számára a legjobb év, mondta a 68 éves Gezim Skermo, aki Albánia legnagyobb, külföldi importra is termelő méhészetének a vezetője. A szakember elmondta, hogy 50 éve foglalkozik méhekkel, de ez idő alatt még nem látott ilyen jó időszakot, amelyet a természet és a méhek egyfajta újjászületéseként írt le.


A cikk itt folytatódik…

Kapcsolódó cikkeink