Környezettudatosak az ételrendelők
Legalábbis ezt állapítja meg a magyar, szlovák és román piacon jelenlévő, fenntartható élelmiszeripari csomagolóanyagokkal foglalkozó Greenstic Europe felmérése, a cég szerint a vendéglátóhelyek nagy része azonban nem foglalkozik érdemben a témával. Pedig, mint ismeretes, július 1-jétől további szigorítás várható az egyszer használatos éttermi csomagolóanyagok piacán.
A cikk a Trade magazin 2024/5. lapszámában olvasható.
A felmérésben megkérdezettek alig több mint 2%-a gondolja úgy, hogy a vendéglátóhelyek elegendő figyelmet fordítanak az igényes, környezetbarát csomagolásra, ezzel szemben 75%-uk szerint túl sok műanyagot használnak, vagy a legolcsóbb megoldásra törekednek. A csomagolás azonban egy fontos szempont a vásárlóknak: a felmérésben részt vevők több mint 80%-a fontosnak tartaná, ha előzetesen kapna információt arról, milyen csomagolásban érkezik a megrendelt étel. A minőséget és a környezettudatosságot nem várják el ingyen: a válaszadók több mint 60%-a elfogadja, hogy legalább 100-200 forintot is felszámol a vendáglátóhely a csomagolásért, és 77%-uk szívesebben fizetne többet, ha a csomagolás környezetbarát lenne. //
Kapcsolódó cikkeink
Költségtudatosság és tech-nyitottság – így utaznak külföldre a magyarok idén a Visa felmérése szerin
A magyarok 36%-a tervez külföldi nyaralást a közelgő szabadsága alatt,…
Tovább olvasom >Tízből kilenc fogyasztó már a mesterséges intelligenciára bízza az online keresést
A Bain & Company friss jelentése szerint a fogyasztók 80%-a…
Tovább olvasom >Növekszik a 3D-nyomtatott hús elfogadottsága Németországban
Németországban egyre nyitottabbak a fogyasztók a 3D-nyomtatott, laboratóriumi körülmények között…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spórol, rákeres az interneten, akcióra vadászik – így vásárol Európa 2025-ben
Az európai vásárlók 58 százaléka továbbra sem számít vásárlóerejének javulására…
Tovább olvasom >Hamburgerkép 2025 – így esznek hamburgert a magyarok
Magyarország kedvence egyértelműen a marhahúsos hamburger, lehetőleg sok sajttal, baconnel,…
Tovább olvasom >