Környezettudatosak az ételrendelők
Legalábbis ezt állapítja meg a magyar, szlovák és román piacon jelenlévő, fenntartható élelmiszeripari csomagolóanyagokkal foglalkozó Greenstic Europe felmérése, a cég szerint a vendéglátóhelyek nagy része azonban nem foglalkozik érdemben a témával. Pedig, mint ismeretes, július 1-jétől további szigorítás várható az egyszer használatos éttermi csomagolóanyagok piacán.
A cikk a Trade magazin 2024/5. lapszámában olvasható.
A felmérésben megkérdezettek alig több mint 2%-a gondolja úgy, hogy a vendéglátóhelyek elegendő figyelmet fordítanak az igényes, környezetbarát csomagolásra, ezzel szemben 75%-uk szerint túl sok műanyagot használnak, vagy a legolcsóbb megoldásra törekednek. A csomagolás azonban egy fontos szempont a vásárlóknak: a felmérésben részt vevők több mint 80%-a fontosnak tartaná, ha előzetesen kapna információt arról, milyen csomagolásban érkezik a megrendelt étel. A minőséget és a környezettudatosságot nem várják el ingyen: a válaszadók több mint 60%-a elfogadja, hogy legalább 100-200 forintot is felszámol a vendáglátóhely a csomagolásért, és 77%-uk szívesebben fizetne többet, ha a csomagolás környezetbarát lenne. //
Kapcsolódó cikkeink
Fokozatos átállás: új EU-s rendelet alakítja át a csomagolási piacot
Az Európai Unió új csomagolási rendelete alapjaiban változtatja meg a…
Tovább olvasom >Nem a méret számít, hanem a partnerség: a Dunapacknál a kis ügyfelekre is nagy figyelem jut
Interjú Szőnyi Zoltánnal, a Dunapack Packaging értékesítési igazgatójával A csomagolóiparban…
Tovább olvasom >Milliárdos bevételkiesést szenvedhet el a dán élelmiszer-kereskedelem a súlycsökkentő szerek miatt
Akár 1,2 milliárd dán korona (130 millió euró) forgalomkieséssel is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új lendület az alapításokban, de a cégszámcsökkenés még nem állt meg
Új alapítási hullám érte el a cégvilágot júliusban, mégis tart…
Tovább olvasom >Új könnyítések a fenntarthatósági jelentésben
2025. július 11-én az Európai Bizottság elfogadta a fenntarthatósági jelentéstételi…
Tovább olvasom >