Környezetbarát komposzt az Auchantől

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 26. 12:45

Hosszú előkészítő folyamat eredményeként tavasztól az Auchan áruházak területén keletkező zöldhulladék már nem a kommunális hulladék mennyiségét növeli, hanem komposztálásra kerül – tájékoztatta lapunkat az áruházlánc.

A természetes és környezetbarát komposzt vegyszer használata nélkül készül, kiváló tápanyag a növények számára. Az ily módon előállított természetbarát komposzt az Auchan áruházak diszkont kertészetében kedvező áron megvásárolható. Ezzel csökken a környezet terhelése, és hosszú távon a hulladékgazdálkodással kapcsolatos költség is.

Jelenleg hazánkban tíz Auchan áruház területén keletkező zöldhulladék összegyűjtésével, válogatásával készítik a környezetbarát komposztot. A komposztálható anyagok előzetes válogatását és gyűjtését az érintett osztályok munkatársai végzik, majd ezt követően áruházanként egy külsős szakember gondoskodik arról, hogy a konténer tényleg csak komposztálható anyagokat tartalmazzon. A komposztba az előírásoknak megfelelően többek között belekerül a zöldség osztályon keletkező hulladék, a selejtből a komposztálásra alkalmas szerves hulladékok, valamint a zöld terület karbantartásából származó fűnyesedék, falevelek és gallyak is.

A zöldhulladék újrahasznosításával keletkező komposzt csökkenti az áruházak által kibocsátott kommunális hulladék mennyiségét, s ezáltal újrahasznosítás aránya a nemzetközi szintű várakozásoknak is megfelel a magyar áruházakban. Bevezető, 999 Ft-os áron (40 literes kiszerelés esetén) került forgalomba néhány napja az a hazánkban még egyedülálló komposzt, melyet az Auchan saját áruházaiban keletkező zöldhulladékból, külső vállalkozó bevonásával állíttat elő – írja a Penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink