Koppány: új magyar élelmiszerlánc

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 30. 00:01

Koppány Nemzeti Boltok néven új élelmiszerlánc szerveződik. A nem olcsó kínálatban olyan ínyencségek szerepelnek, mint a bivalykolbász, szürkemarha-bélszín, de található még sokféle olyan magyar áru, amely nem jut el nagy kereskedelmi hálózatokba.

Megyesi Zoltán, a Koppány Hús Hungaricum Kft. tulajdonosa, aki pénteken a budapesti belvárosban nyitotta negyedik üzletét, a közelmúltban megelégelte a nagy élelmiszerláncokkal a huzakodást, és előbb Solymáron nyitotta meg a magyar nemzeti eledelek boltját, ezt követte Pátyon, és a fővárosban két újabb Koppány Nemzeti Bolt. Budaörsön már az ötödik üzlet nyitásáról tárgyalnak.
Az állatorvos végzettségű vállalkozó a legnagyobb magánkézben lévő szürkemarhagulya tulajdonosa. A szürke marhán kívül a szintén őshonos mangalica és bivaly húsát is feldolgozzák az ország több pontján kisebb magyar élelmiszer-ipari vállalkozások. Ezekből az alapanyagokból állnak össze az üzletek húskészítményei. De húsféléken kívül megtalálhatók a sajt- és tésztakészítő műhelyek termékei is. Méz, sör, bor, tészta, édesség – sokféle termék van a boltban, bár a választék nem nagy. A Koppány arra épít, hogy jellemzően csak kevés helyen kapható, magyar árukat forgalmaz. Az üzleteket a kínálat a delikát kategóriába sorolja.
A boltnyitón megjelent Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke is, aki szerint a magyar élelmiszerexport legjobb reklámja lenne, ha hasonló boltokban kínálnák külföldön is a hazai termékeket. Megyesi Zoltán nem tartotta kizártnak, hogy Brüsszel központjában is létesítenek egy Koppány-üzletet – írja a Népszabadság Online.

Kapcsolódó cikkeink