Könnyen felszívódó vassal dúsítaná a növényi alapú húsokat egy svéd start-up
Egy svéd start-up 1 millió eurós finanszírozást nyert olyan növényi alapú fehérjék fejlesztésére, amelyek segítik a szervezetben a vas könnyű felszívódását.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
Az Ironic Biotech precíziós fermentációval állít elő növényi alapú vaskiegészítőket. A pre-seed forrást szabadalmi portfóliójának bővítésére és gyártási folyamatának optimalizálására fogja felhasználni. Elmondása szerint a kiegészítőt olyan növényi alapú élelmiszeripari vállalatok használhatják fel, amelyek növelni szeretnék termékeikben a vas mennyiségét és biológiai hasznosulását.
A vállalat vezérigazgatója és alapítója szerint az általuk kiválasztott növényekből származó aktív vegyületek nagyon stabilak, és kevésbé okoznak oxidatív károsodást, mint az állatokban és bizonyos növényekben találhatóak, ugyanakkor a termékeket azok is fogyaszthatják, akik elkötelezettek a növényi alapú étrend mellett.
A globális népesség 25-30%-a küzd vashiánnyal. Ezt főként gyomor-bélrendszeri vérzés és a nőknél a menstruáció okozza. A túl kevés étrendi vas és a hasznosulás alacsony szintje is hozzájárul a problémához.
– Az olyan új alapanyagok használatával, mint például az Ironic terméke, az élelmiszeripar egy globális egészségügyi problémát lehet képes kezelni – közölte Louise Heiberg, az 1 millió dolláros finanszírozást biztosító Nordic Foodtech VS befektetési igazgatója. //
Kapcsolódó cikkeink
Szép jövő előtt a növényi alapú élelmiszerek piaca
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nyáron is sokat tett a NÉGYOSZ a növényi alapú élelmiszerek ügyéért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Vegán rántotta 30 000 láb magasságban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szálltunk rendelkezésükre! (1. rész)
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe októberben, rekordközeli gabonakészletek várhatóak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szigorodnak az uniós előírások az élelmiszer-adalékanyagokra – új szabályok a tartósítószerek és édesítőszerek használatában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

