Koncentrált a parliné-eladás

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 28. 10:48

A praliné nyolc hónap alatt 14 milliárd forintot meghaladó piacán a kiskereskedelmi forgalom értékben 3 százalékkal nőtt, mennyiségben pedig változatlan maradt 2014. december – 2015. július során az előző hasonló periódushoz viszonyítva.

A bolttípusok súlyát illetően az édességek között a praliné bolti eladása a legkoncentráltabb, ugyanis az összes bevétel 72 százaléka jut a 400 négyzetméternél nagyobb üzletekre. Az előző hasonló periódusban ez a mutató 73 százalék volt.

A 400 négyzetméter alatti üzletek közül az 51–200 négyzetméteres csatorna piaci részesedése emelkedett 14 százalékról 15-ra érték szempontjából.

A gyártói márkák 83 százalékot vittek el a praliné teljes bolti forgalmából, legutóbb december–július között, ahogyan egy évvel azelőtt is.

Viszonylag alacsony reklámköltést regisztrált a Nielsen Közönségmérése. Múlt év első felében a Nielsen által szpot szinten vizsgált csatornákat alapul véve – hivatalos listaáron – mintegy 67 millió forintot költöttek praliné tévéreklámjára. Meg kell azonban jegyezni, hogy a hivatalos listaárhoz képest a valóságban kevesebbet szoktak fizetni a reklámokért. Idén január–június között a praliné bolti eladását nem támogatta tévéreklám.

Kapcsolódó cikkeink