Komoly kihívásokkal néznek szembe a gyorsétterem-láncok
A vendéglátóipar jelentős kihívásokkal szembesül, amint azt a nagy étteremláncok, mint a Starbucks, a Pizza Hut, és a KFC friss eladásai is jelzik. Ezek a láncok komoly forgalomcsökkenést tapasztaltak az elmúlt negyedévben, ami aggodalomra ad okot a szektorban.
A Starbucks például váratlanul csökkent üzletenkénti eladásokról számolt be, ami 17%-os részvényárcsökkenést eredményezett szerdán. A McDonald’s, amely „utcai harcosként” küzd a vásárlókért, egyedülálló stratégiát alkalmazva próbálja megőrizni pozícióját a költségtudatos fogyasztókért folytatott versenyben.
Gazdasági elemzők hónapok óta előre jelezték, hogy a fogyasztók visszafogják kiadásaikat a magasabb árak és kamatlábak miatt. Az étteremláncok azonban csak most kezdenek szembenézni az eladások tényleges csökkenésével. A Starbucks például azt jelentette, hogy a rossz időjárás rontotta az üzletenkénti eladásokat, míg a Yum Brands (amely a Pizza Hut, a KFC és a Taco Bell tulajdonosa) a januári hóviharokat és az előző év erős első negyedévével való nehéz összehasonlítást okolta gyenge teljesítményéért.
Ezzel szemben a Wingstop és a Chipotle Mexican Grill továbbra is jelentős növekedést mutat, ami azt sugallja, hogy ha a vásárlók elégedettek az étel minőségével és összetételével, hajlandóak többet fizetni, még a magasabb árak ellenére is. Egyes vállalatok, mint például a McDonald’s és a Taco Bell, új stratégiák bevezetésével igyekeznek vonzóbbá tenni kínálatukat és megszólítani a költségtudatos fogyasztókat – írja a cnbc.com.
A vendéglátóipar jelenlegi dinamikája azt mutatja, hogy a siker kulcsa az állandó innováció és a piaci változásokhoz való alkalmazkodás. Az étteremláncoknak folyamatosan frissíteniük kell kínálatukat, hogy megőrizzék versenyképességüket ebben a folyamatosan változó iparágban.
Kapcsolódó cikkeink
Női vállalkozók a főszerepben – kiemelt helyet ad a foodora a női étterem-tulajdonosoknak
Egyedi kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók fontosságára…
Tovább olvasom >Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >Nem múló optimizmussal
Kovács Lászlótól, az ipartestület elnökétől, ahogy minden év elején, ezúttal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Milyen hatása lehet az árrésstopnak? Lesz miből fizetni a dolgozói béreket?
A kormány bejelentése szerint március közepétől harminc alapvető élelmiszer árrése…
Tovább olvasom >Így változik a boltok árrésse most, hogy a kormány döntött
A kormány bejelentése szerint harminc alapvető élelmiszer árrését korlátozzák, miután…
Tovább olvasom >Felvásárolta a myPOS az IQOM-ot, elősegítve a digitális fizetési innováció terjedését
Az IQOM, a digitális fizetési megoldások egyik vezető magyarországi szolgáltatója…
Tovább olvasom >