Komoly kihívásokkal néznek szembe a gyorsétterem-láncok
A vendéglátóipar jelentős kihívásokkal szembesül, amint azt a nagy étteremláncok, mint a Starbucks, a Pizza Hut, és a KFC friss eladásai is jelzik. Ezek a láncok komoly forgalomcsökkenést tapasztaltak az elmúlt negyedévben, ami aggodalomra ad okot a szektorban.
A Starbucks például váratlanul csökkent üzletenkénti eladásokról számolt be, ami 17%-os részvényárcsökkenést eredményezett szerdán. A McDonald’s, amely „utcai harcosként” küzd a vásárlókért, egyedülálló stratégiát alkalmazva próbálja megőrizni pozícióját a költségtudatos fogyasztókért folytatott versenyben.
Gazdasági elemzők hónapok óta előre jelezték, hogy a fogyasztók visszafogják kiadásaikat a magasabb árak és kamatlábak miatt. Az étteremláncok azonban csak most kezdenek szembenézni az eladások tényleges csökkenésével. A Starbucks például azt jelentette, hogy a rossz időjárás rontotta az üzletenkénti eladásokat, míg a Yum Brands (amely a Pizza Hut, a KFC és a Taco Bell tulajdonosa) a januári hóviharokat és az előző év erős első negyedévével való nehéz összehasonlítást okolta gyenge teljesítményéért.
Ezzel szemben a Wingstop és a Chipotle Mexican Grill továbbra is jelentős növekedést mutat, ami azt sugallja, hogy ha a vásárlók elégedettek az étel minőségével és összetételével, hajlandóak többet fizetni, még a magasabb árak ellenére is. Egyes vállalatok, mint például a McDonald’s és a Taco Bell, új stratégiák bevezetésével igyekeznek vonzóbbá tenni kínálatukat és megszólítani a költségtudatos fogyasztókat – írja a cnbc.com.
A vendéglátóipar jelenlegi dinamikája azt mutatja, hogy a siker kulcsa az állandó innováció és a piaci változásokhoz való alkalmazkodás. Az étteremláncoknak folyamatosan frissíteniük kell kínálatukat, hogy megőrizzék versenyképességüket ebben a folyamatosan változó iparágban.
Kapcsolódó cikkeink
Milliós bérigények és balatoni panorámás szállás: új realitás a nyári vendéglátásban
A balatoni nyár még el sem kezdődött igazán, de a…
Tovább olvasom >Felszolgálhatnak medvehúst a szlovákiai vendéglők
Engedélyezték a medvehús fogyasztását Szlovákiában – jelentették szlovákiai magyar nyelvű…
Tovább olvasom >Sztárgázsi, balatoni panorámával – munkaerőhiány és irreális elvárások sújtják a vendéglátást
Tovább súlyosbodik a munkaerőhiány a hazai vendéglátásban – különösen a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új korszak a világgazdaságban? – Új kihívások hazánk előtt
2025 májusa a világgazdaságban a változások felgyorsulását hozta. A Közel-Keleten…
Tovább olvasom >Így maradhat egészséges a haj és bőr a közeledő nyári kánikulában is
A hajformázás, festés és szárítás mind gyengíthetik a haj belső…
Tovább olvasom >Új ciklus, stabil működés, változatlan irány – bizalmat kapott az ÖRT vezetése
Az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) közgyűlése megerősítette a szervezet közvetlen…
Tovább olvasom >