Komoly boltnyitási hullámot indított az Aldi

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 09. 11:35

Az Aldi további terjeszkedési terveket jelentett be az Egyesült Államokban. A JLL és a RetailStat legfrissebb adatai alapján az Aldi 2022-ben és 2023-ban több üzletet nyitott Amerikában, mint bármely más élelmiszerlánc. A cég ambiciózus terveket szövöget, és 2028-ig további 800 új boltot tervez megnyitni az Egyesült Államokban, beleértve a Winn-Dixie és a Harveys márkák felvásárlását is.

Az Aldi terjeszkedésének fő mozgatórugója az árérzékeny vásárlók megcélzása. Az Aldi sajtóközleménye szerint a terjeszkedés különösen azoknak a fogyasztóknak kedvez, akik takarékoskodni szeretnének. Az Advantage jelentése szerint a vásárlók harmada már váltott élelmiszerboltot pénzmegtakarítás céljából, és az Aldi stratégiája az árérzékeny vásárlók figyelembevételére épül  – írja az Emarketer.

Az Aldi terjeszkedési tervei nemcsak az üzletek számának növelésére összpontosítanak, hanem arra is, hogy az üzletek közel legyenek az emberekhez, így még több vásárlónak nyújtva megfizethető élelmiszereket és kényelmes bevásárlási élményt.

 

Kapcsolódó cikkeink