Komlózott kraft gin
Több magyar kézműves gin sikerének is tanúi lehettünk a közelmúltban, ezúttal egy gerilla sörfőzde innovációja keltette fel figyelmünket. A Hara’Punk Brewing sörei kreatív receptek alapján készülnek, és a tulajdonosok, Simonfai Balázs és Csanád Márton kísérletező kedvére (és ízlésére) utal nemrég megkomponált ginük is.
– Nem szerettük volna, ha a komló leteperi a többi fűszert, ezért nem dominál benne, bár a zöldes színét annak köszönheti – mondta el lapunknak Simonfai Balázs. – A tisztán búzából készült szeszt a második lepárlás előtt ízesítjük hazai borókával és korianderrel, valamint grapefruittal, citrommal, gyömbérrel és további fűszerekkel, illetve egy leheletnyi Citra és Mosaic komlóval. Ezek úgy kerülnek bele, mint a söröknél a hidegkomlózáskor, tehát a már majdnem kész terméket fűszerezzük velük. Így tudjuk legjobban megmutatni ezeket az aromákat, illetve ettől lesz kissé zöldes árnyalatú az ital. A Hara’Punk gin az interneten érhető el és néhány vendéglátóhelyen, természetesen saját vendéglátóhelyünkön áruljuk, a budaörsi Manézs Bisztróban. Szeretik a vendégeink, és amit nagyon pozitív visszajelzésnek tartunk: sokan magában is fogyasztják, tonik nélkül. //
Kapcsolódó cikkeink
Óriási magyar siker Amerikában: magyar pálinkafőzde nyerte el az “Év Lepárlója” díjat
Kiemelkedő minőség, kiváló ár-érték arány és szemet gyönyörködtető csomagolás –…
Tovább olvasom >Nébih: 27 ginből 3 nem felelt meg az előírásoknak
A Szupermenta program termékteszt összehasonlító vizsgálatában 27 gint elemeztek, ebből…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átalakulóban a turizmus: többször, de rövidebb időre utaznak a vendégek
Erős nyarat zárt a hazai turisztikai ágazat, a Központi Statisztikai…
Tovább olvasom >Több aktív turizmus kell a kormány szerint
A Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia 2030-ig határozza meg az aktív…
Tovább olvasom >Felsőfokú borismereti képzés
Szeptembertől magyarul és angolul is elérhető borismereti és borkulturális kurzus…
Tovább olvasom >