Komlózott kraft gin
Több magyar kézműves gin sikerének is tanúi lehettünk a közelmúltban, ezúttal egy gerilla sörfőzde innovációja keltette fel figyelmünket. A Hara’Punk Brewing sörei kreatív receptek alapján készülnek, és a tulajdonosok, Simonfai Balázs és Csanád Márton kísérletező kedvére (és ízlésére) utal nemrég megkomponált ginük is.
– Nem szerettük volna, ha a komló leteperi a többi fűszert, ezért nem dominál benne, bár a zöldes színét annak köszönheti – mondta el lapunknak Simonfai Balázs. – A tisztán búzából készült szeszt a második lepárlás előtt ízesítjük hazai borókával és korianderrel, valamint grapefruittal, citrommal, gyömbérrel és további fűszerekkel, illetve egy leheletnyi Citra és Mosaic komlóval. Ezek úgy kerülnek bele, mint a söröknél a hidegkomlózáskor, tehát a már majdnem kész terméket fűszerezzük velük. Így tudjuk legjobban megmutatni ezeket az aromákat, illetve ettől lesz kissé zöldes árnyalatú az ital. A Hara’Punk gin az interneten érhető el és néhány vendéglátóhelyen, természetesen saját vendéglátóhelyünkön áruljuk, a budaörsi Manézs Bisztróban. Szeretik a vendégeink, és amit nagyon pozitív visszajelzésnek tartunk: sokan magában is fogyasztják, tonik nélkül. //
Kapcsolódó cikkeink
Gin földön, vízen, levegőben
Sokan tartják a gin legközelebbi vetélytársának a vodkát, óvják is…
Tovább olvasom >Magazin: Nagy gin-bumm a bár körül!
Nem halkuló sikertörténet a giné: forgalma és népszerűsége folyamatosan erősödik…
Tovább olvasom >Ginünnep Budapesten
A Bálna ad otthont az első nagyszabású hazai ginfesztiválnak, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nemzetközi borverseny
Budapestre érkezik a 2. Winelovers Wine Awardsra július 7. és 9. között a…
Tovább olvasom >Rekordév lehet a horvát turizmus számára az idei
Az eddigi adatok alapján rekordévet vár a horvát turisztikai szakma…
Tovább olvasom >Lövöldöző sörnyitó – A nap videója
A lövedék meg természetesen a söröskupak. Nem éppen kocsmai játék,…
Tovább olvasom >