Komlózott kraft gin
Több magyar kézműves gin sikerének is tanúi lehettünk a közelmúltban, ezúttal egy gerilla sörfőzde innovációja keltette fel figyelmünket. A Hara’Punk Brewing sörei kreatív receptek alapján készülnek, és a tulajdonosok, Simonfai Balázs és Csanád Márton kísérletező kedvére (és ízlésére) utal nemrég megkomponált ginük is.
– Nem szerettük volna, ha a komló leteperi a többi fűszert, ezért nem dominál benne, bár a zöldes színét annak köszönheti – mondta el lapunknak Simonfai Balázs. – A tisztán búzából készült szeszt a második lepárlás előtt ízesítjük hazai borókával és korianderrel, valamint grapefruittal, citrommal, gyömbérrel és további fűszerekkel, illetve egy leheletnyi Citra és Mosaic komlóval. Ezek úgy kerülnek bele, mint a söröknél a hidegkomlózáskor, tehát a már majdnem kész terméket fűszerezzük velük. Így tudjuk legjobban megmutatni ezeket az aromákat, illetve ettől lesz kissé zöldes árnyalatú az ital. A Hara’Punk gin az interneten érhető el és néhány vendéglátóhelyen, természetesen saját vendéglátóhelyünkön áruljuk, a budaörsi Manézs Bisztróban. Szeretik a vendégeink, és amit nagyon pozitív visszajelzésnek tartunk: sokan magában is fogyasztják, tonik nélkül. //
Kapcsolódó cikkeink
Szőlő alapú gintermékeket fejlesztett ki a PTE és a Danubiana Kft.
Szőlő alapanyagú, aromavesztés nélküli új gintermékeket és gyártási technológiát fejlesztett…
Tovább olvasom >…azért a boróka az úr!
Világszinten a gin kategória még növekedésben van, ám a fejlődés…
Tovább olvasom >Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >