Kométa: miért érné be kevesebbel?

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 04. 11:11

A kiegyensúlyozott táplálkozás a jó közérzet kulcsa, azonban a rohanó hétköznapok monotonitásában nem mindig tudunk arra időt szakítani, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagokat tartalmazó étkekkel kényeztessük magunkat és családtagjainkat.

hus

A teljes értékű étrend szerves része a fehérjebevitel, a rendszeres, de mértékletes húsfogyasztás.

A hús a szervezet számára fontos fehérjéket, vitaminokat, zsírokat és vasat tartalmaz, azonban ügyelni kell arra, hogy megfelelően elkészítve és az ajánlott mennyiségeket betartva fogyasszuk.

A legjobb választás természetesen a friss hús, legyen szó akár sertésről, halról, szárnyasról vagy marháról, azonban ha nincs időnk vagy energiánk a sütéshez-főzéshez, kézenfekvő megoldás lehet egy, az ízlésünknek megfelelő felvágott választása.

A hűtőpultok kínálatában számtalan késztermék csábítja az érzékeinket, azonban tudatos vásárlóként fontoljuk meg döntésünket és a kiválasztott termék alapvető jellemzői (csomagolás, íz, illat, mennyiség, szavatosság) mellett fordítsunk figyelmet annak összetevőire is.

A piaci felmérések alapján azonban a fogyasztók számára napjainkban is az egyik legfontosabb tényező az egy darab termék ára, annak mérlegelése nélkül, hogy mekkora a termék kiszerelése vagy milyen összetevőkből készült.

A Kometa 99 Zrt., mint a magyarországi húsfeldolgozó ipar meghatározó szereplője, tradicionális receptek alapján készített, jól ismert termékeket kínál elérhető áron, kitűnő minőségben a fogyasztóknak.

A társaság most induló reklámkampányával a tudatos fogyasztói magatartás, a felelős döntés fontosságára hívja fel a figyelmet, hiszen egy olcsónak tűnő felvágott nem kis csalódást okozhat a csomagolás felnyitása után.

Tippek a tudatos választáshoz:

· Aranyszabályként elmondható, hogy minél több adalékanyag és víz található egy-egy termékben, annál alacsonyabb a fehérjetartalma, így az élvezeti értéke lehet megfelelő, de tápanyagtartalma alacsonyabb.

· Az előre csomagolt termékeknél vizsgáljuk meg a súly-szelet arányát és törekedjünk az arany középút kiválasztására.

· Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás, így válasszuk ár-érték arányban a számunkra legmegfelelőbb terméket. Figyeljünk, hogy a termék legyen értékes, ne a csomagolás.

· A húskészítmények mellé mindig fogyasszunk bőségesen friss zöldségeket, ha szendvicset készítünk, válasszunk hozzá teljes kiőrlésű pékárut és lehetőleg sovány tejtermékeket.

Mint látható, kis figyelemmel és körültekintéssel nemcsak ízletes fogásokat készíthetünk percek alatt, de az egészségünkért is tehetünk minden egyes étkezésnél, sőt, pénztárcánk is örülni fog.

A Kométa hisz ezekben az értékekben, így szlogenje nem véletlenül: Az íz a közös szenvedélyünk! A jó táplálkozás a közös felelősségünk! A jó ár, közös erősségünk!

Kapcsolódó cikkeink