Költözött a dm-központ

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 05. 20. 11:27

Érdre költözött a dm Kft. központi irodáinak egy része április közepén. Az új, 2000 négyzetméteres épület másfél milliárdos beruházással valósult meg, az iroda a legmodernebb műszaki megoldásokkal épült, a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe véve. A vállalat a legoptimálisabb kialakításra törekedett, hogy így is támogassák a munkatársak hatékony munkavégzését.

Erd-iroda

A dm Kft. 1993 óta van jelen a magyar drogériapiacon, 1997-ben költözött irodája a törökbálinti Depo Logisztikai Központba. A vállalat folyamatosan fejlődött, mára 256 üzlettel rendelkező drogériahálózattá vált, a cég sikeres működését munkavállalói létszámának folyamatos növekedése is mutatja. A törökbálinti iroda így egyre szűkösebbé vált, 2013-ban a lehetőségek mérlegelésével felügyelőbizottsági döntés született: a két helyszínen kapnak helyet a dm központi irodái: Törökbálinton és Érden.
A mintegy másfél milliárdos beruházás munkálatai 2015 márciusában kezdődtek el, a 2000 négyzetméteres, kétszintes iroda egy 74 ezer négyzetméteres telken található, a dm érdi raktárának közvetlen szomszédságában.

Az iroda kialakításánál fontos szempont volt, hogy az épület is közvetítse a dm filozófiáját, képviselje a dm értékeit. Az irodáról elmondható, hogy a legmodernebb műszaki megoldásokkal rendelkezik. Gázfelhasználás egyáltalán nincs, kizárólag elektromos energiát vesz igénybe. A gépészetet modern VRV-rendszerrel megoldott. A rendszer különlegessége, hogy egy időben lehet fűteni az épület északi, kevésbé napsütötte irodáit és ezzel párhuzamosan a déli, napos irodákban már használni tudják a kollégák a hűtési rendszert, ezzel is biztosítva az optimális munkakörülményeket. A belső hőmérsékletet a rendszer az irodai előírásoknak, hatályos szabályoknak megfelelően automatikusan szabályozza, akárcsak az épület külső árnyékolását, amelyet automatikusan a fényviszonyokhoz igazít.

Az épület akadálymentes, így mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető, és speciális mosdót is igénybe lehet venni az épületben.A kerékpárral érkező kollégák munkába járását külön öltözővel és zuhanyzóval támogatja a dm. Az épületben korszerű orvosi szobát is kialakítottak.Irodaház mindkét szintjén egy-egy kényelmes, modern, vidám teakonyha biztosítja a jó hangulatú közös ebédek alapját. A munkatársak természetes fény közelében dolgozhatnak, az épületben szelektív hulladékgyűjtésre is lehetőség van.

Az iroda tőszomszédságában két esővízgyűjtő található, egy automata rendszer ezt a vizet használva öntözi az iroda környezetét díszítő növényeket.

„Az épület kialakításánál fontos szempont volt, hogy olyan ideális munkakörnyezetet alakítson ki a cég, amely támogatja a munkafolyamatokat, miközben a munkatársak jól érzik magukat irodájukban. Az épületben tágas irodákban dolgoznak együtt a kollégák, hogy így segítsük az együttműködést. Úgy érezzük, hogy a belső terek kialakításával sikerült megtalálni az egyensúlyt a személyes és a közös munkavégzés között”- mondta el Görgey András expanziós cégvezető.

Az irodákban a felsővezetők is a munkatársak között ülnek, így biztosítva, hogy folyamatosan elérhetők legyenek.

Az iroda belső tereire a letisztult formák jellemzőek, a természetes, pasztell színek dominálnak, miközben modern, színes bútorok jelentenek üde színfoltokat.

A tárgyalókban modern kommunikációs eszközök kínálnak megoldást a távolságok leküzdésére, lehetőség van videokonferenciát tartani, mozgatható panelek segítségével a tárgyalók egymástól elválaszthatók, illetve egy mozdulattal egybenyithatók.

A dm osztályai közül Érdre költözött a logisztika, a biztonsági osztály, a rendszergazda és központi rendszerek csoport néhány kollégája, az ügyfélszolgálat valamint a teljes marketing és beszerzés osztály. Az új iroda külön recepcióval működik.

A dm Kft székhelye Törökbálinton marad, az ottani irodaépület felújítási munkálatai is hamarosan elkezdődnek, hogy az ott dolgozó munkatársaknak az érdi irodáéhoz hasonló munkakörülményeket biztosítsanak.

Kapcsolódó cikkeink