Költekezés helyett inkább spórolnak az amerikaiak

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 05. 00:00

Az amerikai fogyasztói kiadások és jövedelmek váratlanul stagnáltak júniusban, míg a személyes megtakarítások egy éve nem látott magas értéket értek el. Az értékek vérszegény gazdasági felépülést jósolnak az év hátralévő felére nézve.

A személyes kiadások a májusi lefelé módosított 0,1%-os növekedés után a várt 0,1%-os növekedés helyett stagnáltak. Egyes vélemények szerint a személyes kiadásokkal és jövedelmekkel kapcsolatos adatok nem okoztak meglepetést, mivel elég közel voltak a várakozásokhoz és jól mutatják, hogy a gazdasági felépülés üteme lassulásba kezdett.
Más vélemények szerint ezek kifejezetten rossz eredménynek számítanak, főleg annak fényében, hogy a Fed elnöke, Ben Bernanke szerint magasabb jövedelemre lenne szükség, hogy a gazdaságot fellendítsék.
Egy harmadik vélemény szerint nem kéne meglepődni, hogy a kifejezetten magas munkanélküliségi ráta következtében a személyes kiadásokat próbálják az emberek visszaszorítani, ez megmutatkozott a megtakarítási ráta emelkedésében is – közli a tozsdeforum.hu.
Kapcsolódó cikkeink