Koktélozva pálinkázni vagy pálinkázva koktélozni

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 17. 00:00

Új és merész kísérletekbe kezdett a Rézangyal csapata. Pálinka koktélokat fejlesztenek, és a hírek szerint a hosszú téli esték alkimistái a város több pontján is feltűntek már, hogy teszteljék az eredményt.

Nagy Zoltán koktélguru volt az inspirációk mestere, de a tulajdonosi gárdából Gaspari Zsolt is nevére vehetne két izgalmas kompozíciót. A szakma legelismertebb koktélgurujai, többek között Morafcsik Péter, Kis Antal és Hatvani Zília, őszinte lelkesedéssel töltögették az értékelő lapokat, miközben – ha úgy érezték – egy kis lime-mal, vagy a felhasznált üdítőitalok cseréjével változtattak az ízek összhangján.
„ A pálinka koktélok kifejlesztésével és bevezetésével nem titkolt célunk, hogy azok között is rajongókra leljünk, akik nem szeretik a pálinkát. Másik fontos szempontunk az volt, hogy az általunk fejlesztett koktélok az ország bármely bárpultja mögött, sőt az egyszerűbbek akár otthon is elkészíthetők legyenek, ezért a fejlesztés során kizártuk extrém koktélos alapanyagok, mint például molekuláris kaviár felhasználását” – mondta Maros Róbert, a Rézangyal egyik tulajdonosa.
A rézangyalosok által diktált 2010-es pálinka koktél trendet két stílusirányzat jellemzi. Egyik azokat célozza, akik koktélozva pálinkáznának, vagyis úgy szeretnének új koktélokat kipróbálni, hogy nem igazán pálinkarajongók. Nekik fejlesztették a Hello Honey (Rézangyal mézes barack, vanília, narancs, citrom)   és a BooBoo (Rézangyal mézes barack, áfonyalé, lime) munkanéven futó koktélokat.
A másik irányzatnak reményeik szerint a pálinka fanok lesznek szerelmesei, nekik olyan kombinációkat alkottak, melyben a markáns pálinka ízek új értelmezést kapnak. Ilyenek például a Creol (Rézangyal barrique törköly, kahlua, tejszín, vanília)  és a Sour55 (Rézangyal 55% kajszibarack, tojásfehérje, angostura, citrom, méz).
Kapcsolódó cikkeink