Koktélok borpárlatból

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 21. 00:44

Sokan tartották blaszfémiának, amikor egy évtizede népszerűvé váltak a francia konyakokkal készült koktélok. Pedig az első borpárlat alapú kevert italok már a 20. század elején megjelentek. Nem is csoda, hogy a két éve a magyar piacra visszatérő Ararat márka tulajdonosai már másfél tucat koktélreceptet is adtak termékükkel a magyar forgalmazónak. Az itthoni jogtulajdonosok azt vallják: a legjobb érlelt párlatok élvezetét is sokáig kell tanulni, így – próbálva nyitni a fiatalok felé – koktélversenyt is rendeztek az Araratnak. A versengő mixerek legtöbbje likőröket, szirupokat, gyümölcsleveket rendelt a borpárlat mellé. A győztes Varga Ádám Araration fantázianevű italának receptje: 2,5 cl Ararat*****, 2 cl Cherry brandy, 2 cl Galliano, 1 cl citromlé, vaníliarúd.

Kapcsolódó cikkeink