Koktélok borpárlatból
Sokan tartották blaszfémiának, amikor egy évtizede népszerűvé váltak a francia konyakokkal készült koktélok. Pedig az első borpárlat alapú kevert italok már a 20. század elején megjelentek. Nem is csoda, hogy a két éve a magyar piacra visszatérő Ararat márka tulajdonosai már másfél tucat koktélreceptet is adtak termékükkel a magyar forgalmazónak. Az itthoni jogtulajdonosok azt vallják: a legjobb érlelt párlatok élvezetét is sokáig kell tanulni, így – próbálva nyitni a fiatalok felé – koktélversenyt is rendeztek az Araratnak. A versengő mixerek legtöbbje likőröket, szirupokat, gyümölcsleveket rendelt a borpárlat mellé. A győztes Varga Ádám Araration fantázianevű italának receptje: 2,5 cl Ararat*****, 2 cl Cherry brandy, 2 cl Galliano, 1 cl citromlé, vaníliarúd.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyszerre rajongunk a mesterséges intelligenciáért és tartunk tőle
Az Ipsos 2024 júniusában megjelent, 32 ország bevonásával és közel…
Tovább olvasom >Digitális vállalatok Magyarországon
Az elmúlt évtizedek alapján világosan látszik, hogy azok a cégek…
Tovább olvasom >Megnőtt a vegán ételek iránti kereslet a brit reptereken
Az Egyesült Királyság legnagyobb, a London Stansted, az East Midlands…
Tovább olvasom >