Koktélok borpárlatból
Sokan tartották blaszfémiának, amikor egy évtizede népszerűvé váltak a francia konyakokkal készült koktélok. Pedig az első borpárlat alapú kevert italok már a 20. század elején megjelentek. Nem is csoda, hogy a két éve a magyar piacra visszatérő Ararat márka tulajdonosai már másfél tucat koktélreceptet is adtak termékükkel a magyar forgalmazónak. Az itthoni jogtulajdonosok azt vallják: a legjobb érlelt párlatok élvezetét is sokáig kell tanulni, így – próbálva nyitni a fiatalok felé – koktélversenyt is rendeztek az Araratnak. A versengő mixerek legtöbbje likőröket, szirupokat, gyümölcsleveket rendelt a borpárlat mellé. A győztes Varga Ádám Araration fantázianevű italának receptje: 2,5 cl Ararat*****, 2 cl Cherry brandy, 2 cl Galliano, 1 cl citromlé, vaníliarúd.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Higiénia kompromisszumok nélkül
A női higiéniai termékek piacán egyre inkább előtérbe kerülnek a…
Tovább olvasom >A Paradicsom még odébb van
A hazai zöldségek-gyümölcsök választékának szélesítése az üzletekben a kormányzat, a…
Tovább olvasom >Fenntartható fagylaltot dob piacra az Auchan Portugáliában
Az Auchan Portugália a helyi O Gelado márkával együttműködve az élelmiszer-pazarlásra megoldást…
Tovább olvasom >