A koktélokat fagyasztják, ugye?
Ahogy arra mostanában több megközelítésből is utaltunk: a nagyvilágban egyre népszerűbbek az alkoholtartalmú fagylaltok, jégkrémek.
A fejlett koktélkultúrájú országokban arra is rég rájöttek a kreatív „termékfejlesztők”, hogy nyáron egy-egy koktél jobban eshet jégkrém formájában. Az Egyesült Államokban két évtizede népszerűek a klasszikus koktélok jeges változatai – igaz, az amerikaiak jégből is, fagylaltból is jóval többet fogyasztanak, mint mi. Készítik őket mixerek, cukrászok, sőt nagyvállalkozások is – Cosmopolitanből például többféle „gyárit” is látni az interneten.
Két koktélreceptet is ajánlunk: látványosat, de nem bonyolultat, hátha az olvasó is kedvet kap a „műfajhoz”.
Kék Martini
Hozzávalók 5-6 db pálcikás jégkrémhez: 3 1/2 dl víz, 6 dkg finomított kristálycukor, 1/2 megmosott és 6 cikkelyre vágott citrom héjastól, 3 evőkanál gin, 2 evőkanál száraz vermut, 1 evőkanál Blue Curaçao, valamint pálcikás fagylaltforma.
Elkészítése: Egy kisebb serpenyőben melegítse fel a vizet, adja hozzá a cukrot és a citromszeleteket, majd sűrűn kevergetve, főzze sziruppá. Hűtse ki, a citromdarakákat eltávolítva adja a sziruphoz a gint, a vermutot és a Curaçaot. Óvatosan keverje össze és a öntse fagylaltformákba.
Eper-Margarita koktél
Hozzávalók 8 db pálcikás jégkrémhez: 60 dkg megmosott, félbevágott friss eper, 1,2 dl Tequila (fehér), 12 dkg finomított kristálycukor, 1 evőkanál lime- vagy citromlé, pálcikás fagylaltforma.
Elkészítése: A hozzávalókat tegye mixergépbe, és keverje simára, majd öntse formába – ha nem szereti az epermagot, passzírozza át egy szitán a masszát.
Kapcsolódó cikkeink
Leválasztja jégkrém-üzletágát az Unilever
A spin-offal párhuzamosan az Unilever „termelékenységi programot” jelentett be, amely…
Tovább olvasom >A Perfect Day-jel társulva fejleszt az Unilever laktózmentes jégkrémet
Az Unilever és a Perfect Day közös laktózmentes jégkréme az…
Tovább olvasom >„Hangulat ihlette” jégkrémeket hoz forgalomba a Magnum
A Magnum UK bemutatta legújabb duó-innovációját, az édes málnasorbetval körülvett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új üzenetekre van szüksége a növényi alapú húshelyettesítőknek 2024-ben
A kezdetben számos tényező folytán robbanásszerűen növekvő kategória eladásai tavaly…
Tovább olvasom >ChatGPT és az elismerések
Megkérdeztem a ChatGPT-t, mit gondol a díjakról. A válasz: elismerések…
Tovább olvasom >A hajózásban a hiszti rossz tanácsadó, vallja az egykori MAHART vezér, hajózási szakember, Szalma Botond.
Szalma Botond, a PlimSoll Zrt elnöke volt a FutureTalks podcast…
Tovább olvasom >