A koktélokat fagyasztják, ugye?
Ahogy arra mostanában több megközelítésből is utaltunk: a nagyvilágban egyre népszerűbbek az alkoholtartalmú fagylaltok, jégkrémek.
A fejlett koktélkultúrájú országokban arra is rég rájöttek a kreatív „termékfejlesztők”, hogy nyáron egy-egy koktél jobban eshet jégkrém formájában. Az Egyesült Államokban két évtizede népszerűek a klasszikus koktélok jeges változatai – igaz, az amerikaiak jégből is, fagylaltból is jóval többet fogyasztanak, mint mi. Készítik őket mixerek, cukrászok, sőt nagyvállalkozások is – Cosmopolitanből például többféle „gyárit” is látni az interneten.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2014/07/Akoholos-j%C3%A9gkr%C3%A9m-300x179.jpg)
Jégkrém és egy jéghideg koktél – nem rossz kombó egy nyári bulin
Két koktélreceptet is ajánlunk: látványosat, de nem bonyolultat, hátha az olvasó is kedvet kap a „műfajhoz”.
Kék Martini
Hozzávalók 5-6 db pálcikás jégkrémhez: 3 1/2 dl víz, 6 dkg finomított kristálycukor, 1/2 megmosott és 6 cikkelyre vágott citrom héjastól, 3 evőkanál gin, 2 evőkanál száraz vermut, 1 evőkanál Blue Curaçao, valamint pálcikás fagylaltforma.
Elkészítése: Egy kisebb serpenyőben melegítse fel a vizet, adja hozzá a cukrot és a citromszeleteket, majd sűrűn kevergetve, főzze sziruppá. Hűtse ki, a citromdarakákat eltávolítva adja a sziruphoz a gint, a vermutot és a Curaçaot. Óvatosan keverje össze és a öntse fagylaltformákba.
Eper-Margarita koktél
Hozzávalók 8 db pálcikás jégkrémhez: 60 dkg megmosott, félbevágott friss eper, 1,2 dl Tequila (fehér), 12 dkg finomított kristálycukor, 1 evőkanál lime- vagy citromlé, pálcikás fagylaltforma.
Elkészítése: A hozzávalókat tegye mixergépbe, és keverje simára, majd öntse formába – ha nem szereti az epermagot, passzírozza át egy szitán a masszát.
Kapcsolódó cikkeink
Häagen-Dazs – Új ízek a portfólióban
Ízesítések tekintetében nem csak választékos, de innovatív is a Häagen-Dazs…
Tovább olvasom >Jégkrémtrendek 2024: új ízek, mentesek és vegánok, fogyasztáshoz igazított kiszerelések
A jó idővel érkezik a jégkrémek csúcsszezonja. Ebben a kategóriában…
Tovább olvasom >A jégkorszak végét várják a jégkrémmárkák
Szezon ide, időjárás oda, a jégkrémpiacon most főként az árak és promóciók…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette az Estée Lauder a DECIEM-et
Lezárult a The Ordinary márkájáról ismert kanadai multibrand cég, a…
Tovább olvasom >A romániai városok meghódítására tör a lengyel Żabka
A Żabka romániai leányvállalata, a Froo az év végéig kétszáz…
Tovább olvasom >Pékáru-stratégiájával nyerhet a Lidl az Egyesült Királyságban
Kritika érte a brit szupermarketeket pékáru részlegeik állítólagosan félrevezető marketingje…
Tovább olvasom >