Klímacéljai érdekében mellőzi a tejtermékeket áruházaiban az IKEA
Szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése érdekében nem használ, illetve helyettesíti a tejtermékeket az IKEA áruházaiban. A svéd vállalat 2022-es fenntarthatósági jelentése azt vizsgálja, hogyan válhat az IKEA 2030-ra klímapozitívvá öt kulcsfontosságú területen (energia, levegő, víz, élelmiszer és hulladék).
Az élelmiszerekkel foglalkozó fejezet az állati termékek környezeti hatásait tárgyalva megállapította, hogy a bolygóbarát növényi alapú ételek – például a vegán húsgolyók és hotdogok – bevezetése sikert aratott a vásárlók körében.
Az IKEA igyekszik további lehetőségeket feltárni, hogy csökkentse az élelmiszerek szénlábnyomát. Miután néhány országban sikeresen bevezette a vegán lágy fagylaltját, azt vizsgálja, hogyan lehetne még jobban csökkenteni a tejtermékek mennyiségét az áruházaiban.
A cég azt is tervbe vette, hogy 2025-re az éttermeiben a fő fogásokat 50%-ban növényi alapúvá teszi. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >