Kizárólag online értékesít az Yves Rocher a német nyelvterületen

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 11. 09:24

Az Yves Rocher francia kozmetikai cég bezárja valamennyi németországi, osztrák és svájci üzletét.

A vállalat jelenlegi üzleti modelljével már nem tud fenntarthatóan és sikeresen tovább működni, így értékesítés ezeken a piacokon a jövőben kizárólag online fog történni.

Az Yves Rocher francia kozmetikai vállalat, amely Európában hagyományos üzletekkel, valamint lokalizált online áruházakkal rendelkezik, 2021-ben hét hollandiai üzletét zárta be. Az elkövetkező hónapokban a DACH-régióban lévő összes üzlet is erre a sorsra jut.

350 munkahely érintett

A döntés legalább 140 üzletet és 350 munkahelyet érint. A dolgozók már idén márciusban tájékoztatást kaptak a bezárásokról. Az Yves Rocher a Covid óta küzd gazdasági problémákkal.

Számos lánc zár be üzleteket Németországban

Nem az Yves Rocher az első ismert üzletlánc, amely kivonul a német bevásárlóutcákból. Bezártak a Galeria-Karstadt-Kaufhof áruházak, valamint a Görtz és a Reno cipőkereskedések. A divatcikkeket gyártó Gerry Weber szintén bezárja németországi üzleteinek nagy részét. Ezeket a cégeket fizetésképtelennek is nyilvánították, ami az Yves Rocher esetében nem történt meg.

A német kiskereskedelmi szövetség (HDE) azt gyanítja, hogy a magas infláció az oka a fejleménynek.

– Sok kiskereskedelmi vállalat él át nehéz időket. Először a világjárvány miatti zárvatartás, az üzletbezárások és a vásárlók számát korlátozó intézkedések, majd az ukrán-orosz háború következményei, a magas infláció és a rossz fogyasztói hangulat miatt

– mondta Stefan Genth, a HDE vezérigazgatója.

Ecommerce News

Kapcsolódó cikkeink