Kizárólag magyar dinnye a hazai Tescókban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 08. 12:00

A Tesco július 6-tól kizárólag magyar termelőktől vásárol dinnyét. A Tesco a magyar beszállítók elkötelezett és hosszú távú partnereként a piacon megszokott átadói árnál magasabb árat fizet a hazai termelőknek, miközben a dinnyét a vásárlók számára kedvező áron kínálja. Idén, bízva a kedvező időjárásban, több mint 5 millió kg magyar dinnye értékesítésével számol az áruházlánc.

dinnye-

A hazai termelők elkötelezett partnereként a Tesco továbbra is nyitott a magyar agrárgazdaság értékesítési kihívásainak megoldását célzó együttműködésre. Ezért az áruházlánc a hazai dinnyeszezon ideje alatt idén is kizárólag magyar görögdinnyét értékesít áruházaiban. A kiváló minőségű, édes magyar dinnye a Tesco áruházakban alacsony, 20 Celsius fokos hőmérsékleten, vagy hűtve kapható.

Dinnyét már május elején lehet kapni, és egészen szeptember végéig elérhető a gyümölcs a hazai üzletekben. A jó minőségű magyar dinnye, az időjárástól függően, június végétől vagy július elejétől kapható. Tavaly a Tescóban mintegy 5 millió kg hazai görögdinnyét adott el, mely több száz kamion dinnyét jelent, amit nagyjából 1 hónap alatt értékesített az áruházlánc. Ezen a mennyiségen felül még több mint 3 millió kg magyar dinnye került a Tesco hálózatán belül külföldre, s azokat cseh, szlovák és lengyel üzletekben értékesítettek. Az idei magyar dinnyeszezon július 6-án kezdődött, s az áruházlánc, bízva a kedvező időjárásban, idén is hasonló eladási volumenre számít.

A Tesco Magyarországon 220 áruházzal van jelen, s hetente közel 3,5 millió vásárlót szolgál ki, ezért olyan beszállítói partnerekkel tud hatékonyan együtt dolgozni, akik infrastruktúrában és volumenben is képesek kiszolgálni az általunk igényelt folyamatos elérhetőséget. Ezért dinnye szállítói bázisunkban a legnagyobb szerepet a TÉSZ-ek töltik be, amelyekkel évek óta dolgozunk együtt, hogy megfelelő minőségű, versenyképes áru hazai dinnyét tudjunk vásárlóinknak. Az elmúlt években még szorosabbra fűztük a kapcsolatot a termelőkkel, a speciális görögdinnyék – mint a fekete héjú magszegény görögdinnye, sárgabelsejű görögdinnye, mini görögdinnye – esetében pedig, dedikált szállítókkal dolgozunk együtt részletes fajta és volumen terv alapján.

Beszállítóinkkal folyamatosan hosszú távú partnerségre törekszünk, ennek köszönhetően pedig a piacon megszokott átadói árnál nagyságrendekkel többet tudunk nekik adni a termék kilójáért, így rajtuk keresztül a termelők is jobban járnak.

Nigel Jones, a Tesco vezérigazgatója a magyar termékek jelenlétének fontosságára, a magyar termelők támogatására, valamint a hazai termékek exportlehetőségére hívta fel a figyelmet: „Több nyomós oka is van annak, hogy a magyar dinnye promóciójának fontos szerepet szánunk évről-évre: egyrészt tudjuk, hogy a vásárlóink előnyben részesítik a jó minőségű, hazai termékeket, másrészt kiemelt célunk, hogy a magyar termelőknek piacot biztosítsunk. Ezért nem csak hazai áruházainkba, hanem a Tesco nemzetközi hálózatába is eljuttatjuk a magyar dinnyét, így biztosítva további exportbevételt a magyar termelőknek. A termés mennyisége mostanra elérte a keresletnek megfelelő arányt, így most már csak hazai dinnye kapható a Tescóban.”

A Tesco hazai üzletei mellett szlovák, cseh és lengyel áruházaiban is kapható lesz az első osztályú, zamatos magyar dinnye. Idén, a tavalyihoz hasonlóan, körülbelül 3 000 tonna dinnyét fog exportálni a vállalat a közép-európai piacra.

A korábbi évekhez hasonlóan az áruházlánc idén is szeretne a dinnye piac népszerűsítésében részt venni, s üzleteiben a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által szervezett dinnyekóstoltatásnak helyet biztosítani, hiszen a Tesco és vásárlói számára is fontos a hazai gyümölcs, és akik azt megtermelik.

A Tesco kínálatában a hagyományos piros húsú görögdinnye a mai naptól 129 Ft/kg fogyasztói áron érhető el. A különleges, szintén hazai feketehéjú magszegény görögdinnye 269 Ft/kg illetve a sárgahúsú görögdinnye 299 Ft/kg, míg a magyar sárgadinnye 249 Ft/kg akciós fogyasztói áron vásárolható meg az áruházlánc üzleteiben.

Kapcsolódó cikkeink