Kivonul az osztrák piacról a Pepco

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 02. 21. 09:48

A Pepco Group európai diszkont kiskereskedő közölte, hogy kivonul az osztrák piacról, mondván, az országban nem számít megfelelő megtérülésre.

– A csoport a mai napon arra a döntésre jutott, hogy beszünteti tevékenységét Ausztriában, mivel nem úgy látja, hogy az osztrák piacon eléri az elvárt hozamszintet – közölte a vállalat hétfőn késő este.

Osztrák jelenlét

A varsói tőzsdén jegyzett Pepco, Poundland és Dealz márkák tulajdonosa, amelynek december végén 4832 üzlete volt, 2021 szeptemberében lépett be az osztrák piacra, és 73 üzletet üzemeltet az országban.

Októberben a Pepco közölte, hogy lassítja üzletnyitási programját, hogy a nyereségesség visszaállítására összpontosítson, de 2023/24-ben továbbra is legalább 400 új nettó üzlet megnyitását tervezi.

Az Ausztriából való kivonulás javítani fogja a csoport 2024-re vonatkozó cash flow-ját és jövedelmezőségét – közölte a vállalat, hozzátéve, hogy így más, nagyobb hozamot ígérő piacokra koncentrálhat.

Növekedési stratégia

A vállalat azt is elmondta, hogy a döntés nem érinti a Nyugat-Európában meglévő növekedési stratégiáját, és nem befolyásolja a máshol folytatott tevékenységét.

A kereskedelmi viszonyok továbbra is kihívást jelentenek Európa nagy részén, közölte a Pepco a múlt hónapban, bár 2024-re vonatkozóan továbbra is „óvatosan optimista” maradt.

A múlt hónapban kiadott frissített kereskedelmi jelentés szerint a vállalat 1,9 milliárd eurós csoportszintű bevételt ért el a december 31-én zárult első pénzügyi negyedévben, ami változatlan árfolyamon számolva 11%-os növekedést jelentett.

Andy Bond ügyvezető elnök akkor kijelentette, hogy a potenciális külső tényezők, mint például az iparági ellátási lánc zavarai ellenére a pozitív pálya várhatóan fennmarad a 2024-es pénzügyi évben.

ESM

Kapcsolódó cikkeink