Kivonul a Nestlé Kanada a fagyasztott ételek és pizzák üzletágából

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 07. 09:53

A Nestlé Kanada bejelentette, hogy a következő hat hónapban kivonul a fagyasztott ételek és pizza üzletágból Kanadában.

A Nestlé Canada közleményében azt írta, hogy a döntés hátterében a vállalat hosszú távú üzleti növekedést és a portfolióba történő újbóli befektetéseket támogató kategóriákra összpontosító stratégiája áll. Ilyenek az édességek, a kávé és italok, a fagylalt, a csecsemőtápszerek és étrend-kiegészítők, az egészségtudományi termékek, az élelmiszeripari termékek, a prémium vizek és az állateledel.

A Nestlének nincs olyan gyára Kanadában, amelyben fagyasztott ételeinek vagy pizzáinak gyártása folyna. A vállalat közölte, hogy együttműködik kiskereskedelmi partnereivel az érintett termékek – így a Delissio, a Stouffer’s, a Lean Cuisine és a Life Cuisine – kivonását megkönnyítendő.

„A Nestlé Canada hosszú távú sikerét nagyban annak köszönheti, hogy képes az iparágon belül alkalmazkodni és fejlődni” – mondta John Carmichael, a Nestlé Kanada elnök-vezérigazgatója. „Ez a döntés lehetővé teszi számunkra, hogy folytassuk befektetéseinket a kiemelt kategóriákba. Továbbra is nyitottak vagyunk portfóliónk bővítésére ott, ahol ez üzleti szempontból ésszerű” – tette hozzá. „Alig várjuk, hogy továbbra is nagyszerű Nestlé termékeket kínálhassunk a kanadaiaknak most és a jövőben is.”

A Nestlé mintegy 12 kanadai telephelyen 3700 alkalmazottat foglalkoztat.

ESM

Kapcsolódó cikkeink