Kivonul a magyar piacról a neves borlap

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 12. 10:22

A 2011 júliusi számot követően már nem lesz kapható itthon a Decanter magyar verziója, mivel az angol licensztulajdonos és a magyarországi készítők együttműködése zátonyra futott.

A lapot eddig készítő gárda azonban együtt marad, és VinCE Magazin néven adnak ki új lapot. A főszerkesztő Németh Ágnes lesz, aki egyébként a VinCE elnevezésű tavaszi boros rendezvényt is jegyzi.

Az új magazin nagyobb példányszámban, megújult külsővel, bővebb tartalommal jelentkezik, s továbbra is megmarad a nemzetközi szemlélet. A Decanter-szakítás hozadéka, hogy immár kötöttségek nélkül lehet összevetni és elemezni a magyar és nemzetközi borokat.

A Decantert eddig a Hamu és Gyémánt Magazinkiadó adta ki, a VinCe magazint pedig a VinCe Magazin Kiadó publikálja, ez utóbbinak Németh Ágnes a tulajdonosa.

A Borravaló.hu szerint a licensztulajdonos és a magyar készítők viszonyának elmérgesedésén túl egy potencianövelő lapban elhelyezett reklámja volt az utolsó csepp a pohárban. Állítólag ezt szánta ürügynek az IPC Media, hogy a Decanter licenszjogot visszavegyék.

Kapcsolódó cikkeink