Kivonja a forgalomból a Mondelez az alacsonyabb cukortartalmú Cadbury Dairy Milk termékét
Az édesipari óriáscég azon erőfeszítései részeként vezette be a szeletes csokoládét 2019-ben, hogy csökkentse az Egyesült Királyságban és Írországban értékesített termékeinek cukortartalmát.
A Mondelez International megszünteti a Cadbury Dairy Milk 30%-kal kevesebb cukrot tartalmazó szeletes termékét, melyet a vállalat az Egyesült Királyságban és Írországban értékesített termékei cukortartalmának csökkentésére irányuló erőfeszítései részeként 2019-ben vezetett be a piacra.
A vállalat akkor azt mondta, hogy az új szelet „a márka történetének legjelentősebb innovációja”, mely támogatja a vállalatot a szigetországban az elhízás, különösen a gyermekkori elhízás elleni küzdelelemben való szerepvállalásában.
A Mondelez a Just Fooddal azonban azt közölte, hogy a szelet iránti kereslet visszaesett a terméket támogató reklámokba való befektetés ellenére is.
– Nemcsak egy olyan szeletes termék kifejlesztésébe fektettünk nagy összegeket, amelyről a fogyasztók azt mondták, hogy nagyszerű az íze, de egy azt népszerűsítő országos marketingkampányba is. Ezen erőfeszítések ellenére a csökkentett cukortartalmú Cadbury Dairy Milk iránti kereslet visszaesett, így arra kényszerültünk, hogy töröljük azt az általunk kínált termékek sorából – mondta a Mondelez szóvivője.
Kapcsolódó cikkeink
Ezrek tüntettek Londonban a farmokra kivetett örökösödési adó ellen
Ezrek tüntettek kedden Londonban a mezőgazdasági vállalkozásokra kivetett örökösödési adó…
Tovább olvasom >Tovább erősödnek hazánk agrárkapcsolatai az Egyesült Királysággal
Tovább kell erősíteni az együttműködést a mezőgazdaság és a kereskedelem…
Tovább olvasom >Megnőtt a vegán ételek iránti kereslet a brit reptereken
Az Egyesült Királyság legnagyobb, a London Stansted, az East Midlands…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >