Kiváló minőségű vöröshagymát a vágódeszkákra!
A vöröshagyma a magyar konyha elengedhetetlen és megkerülhetetlen alapanyaga. Hamarosan már kiváló minőségű vöröshagymát apríthatunk, hiszen megnyílt a pályázási lehetőség ebben a termékkörben is. Az elvárások ezúttal is magasak. Számít a méret és a termesztés körülménye is.

(Foto: Pixabay)
Jó, ha van vöröshagyma a tarisznyában, de az még jobb, ha ez a hagyma kiváló minőségű! A KMÉ-védjegyet olyan, az Allium cepa L. fajból termesztett vöröshagyma viselheti, amelynek átmérője legalább 45 mm. Méretkategóriák szerint lehet nevezni: 45-50 mm, 50-70 mm, 70-90 mm.
A kiváló vöröshagymának további speciális külső jellemzőkkel kell bírnia
Ilyen a kemény, tömör állag és a fajtára jellemző színű, zárt, ép buroklevél. A védjegyet elnyert vöröshagyma kívülről láthatóan csíramentes és gyökérzet maradványok sem láthatók rajta. Ebben a termékkategóriában is alapelvárás, hogy a termesztő integrált termesztéstechnológiával, biológiai növényvédelem mellett nevelje a vöröshagymát.
KMÉ
Kapcsolódó cikkeink
Vetőmag szövetség: növekedési pályán az ökológiai gazdálkodás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Gyuricza Csaba: A gazdák nem engedhetik meg maguknak, hogy kivárjanak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Milliárdok juthatnak a magyar vállalkozásokhoz egy magyar pályázati platformnak köszönhetően
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Prémium ital, prémium irodalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kovász- és kombuchamegosztó kampányt indít a Felelős Gasztrohős Alapítvány
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Stílus, nyelv, eszköz
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
