Kiváló minőségű vöröshagymát a vágódeszkákra!
A vöröshagyma a magyar konyha elengedhetetlen és megkerülhetetlen alapanyaga. Hamarosan már kiváló minőségű vöröshagymát apríthatunk, hiszen megnyílt a pályázási lehetőség ebben a termékkörben is. Az elvárások ezúttal is magasak. Számít a méret és a termesztés körülménye is.
Jó, ha van vöröshagyma a tarisznyában, de az még jobb, ha ez a hagyma kiváló minőségű! A KMÉ-védjegyet olyan, az Allium cepa L. fajból termesztett vöröshagyma viselheti, amelynek átmérője legalább 45 mm. Méretkategóriák szerint lehet nevezni: 45-50 mm, 50-70 mm, 70-90 mm.
A kiváló vöröshagymának további speciális külső jellemzőkkel kell bírnia
Ilyen a kemény, tömör állag és a fajtára jellemző színű, zárt, ép buroklevél. A védjegyet elnyert vöröshagyma kívülről láthatóan csíramentes és gyökérzet maradványok sem láthatók rajta. Ebben a termékkategóriában is alapelvárás, hogy a termesztő integrált termesztéstechnológiával, biológiai növényvédelem mellett nevelje a vöröshagymát.
KMÉ
Kapcsolódó cikkeink
Új helyszínen várja az érdeklődőket a Nébih Farm
Decembertől megnyitotta kapuját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megújult Nébih Farm,…
Tovább olvasom >Tájékoztatót adott ki az ENAR adatok támogatáspolitikai felhasználásról az Agrárminisztérium
Az uniós forrásból finanszírozott állatalapú támogatások esetében elvárás az állatok…
Tovább olvasom >Egyhangú támogatást kapott a 2027 utáni gazdaközpontú agrárpolitika
Az EU-tagállamok agrárminiszterei tanácsi következtetéseket fogadtak el a 2027 utáni…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >