Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket adtak át az OMÉK-on
Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket, OMÉK Élelmiszer díjakat és OMÉK Helyi termék díjakat, valamint miniszteri különdíjakat adott át a földművelésügyi miniszter Budapesten, a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállításon és Vásáron (OMÉK).
Fazekas Sándor a díjátadón kiemelte: az OMÉk-on azok a mezőgazdasági termelők és élelmiszer-előállítók mutatják be munkájuk eredményét, termékeiket, akik a legkiválóbbak saját szakterületükön. A terméken keresztül mutatkozik meg leginkább a jó munka minősége, és mindig vannak olyan újdonságot, innovációt tartalmazó termékek, amelyek megérdemlik, hogy külön elismerésben is részesüljenek – fűzte hozzá.
Zsigó Róbert, az Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a díjátadó gálán az MTI-nek elmondta: az 1998-ban létrehozott Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet jelenleg több mint száz termék viselheti. A védjegyet három évig használhatják a jogosultak, majd újra kell pályázniuk, ha továbbra is meg szeretnék tartani. Az államtitkár szerint ez a védjegy is segíthet abban, hogy minél többen gondolják úgy, hogy érdemes Magyarországon jó alapanyagot termelni és feldolgozni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Idén sem lesz hiány hazai sütőtökből
Már megjelent a boltokban a magyar sütőtök, az egészséges őszi…
Tovább olvasom >Miniszteri díjakat és okleveleket adtak át a Termelői Közösségek Napján
A HÍR program elindításának 25. jubileumi évében 3 pályázó 5…
Tovább olvasom >További cikkeink
30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Huszadik alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat
Idén 20. alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat, rekordszámú,…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >