Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket adtak át az OMÉK-on
Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket, OMÉK Élelmiszer díjakat és OMÉK Helyi termék díjakat, valamint miniszteri különdíjakat adott át a földművelésügyi miniszter Budapesten, a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállításon és Vásáron (OMÉK).
Fazekas Sándor a díjátadón kiemelte: az OMÉk-on azok a mezőgazdasági termelők és élelmiszer-előállítók mutatják be munkájuk eredményét, termékeiket, akik a legkiválóbbak saját szakterületükön. A terméken keresztül mutatkozik meg leginkább a jó munka minősége, és mindig vannak olyan újdonságot, innovációt tartalmazó termékek, amelyek megérdemlik, hogy külön elismerésben is részesüljenek – fűzte hozzá.
Zsigó Róbert, az Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a díjátadó gálán az MTI-nek elmondta: az 1998-ban létrehozott Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet jelenleg több mint száz termék viselheti. A védjegyet három évig használhatják a jogosultak, majd újra kell pályázniuk, ha továbbra is meg szeretnék tartani. Az államtitkár szerint ez a védjegy is segíthet abban, hogy minél többen gondolják úgy, hogy érdemes Magyarországon jó alapanyagot termelni és feldolgozni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
OMÉK 2025 – Visszatér Magyarország legnagyobb agrárünnepe!
Hagyomány és innováció kéz a kézben jár – ez is…
Tovább olvasom >Aranykorukat élik a magyar-amerikai agrárdiplomáciai kapcsolatok
A magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok egyre csak erősödnek, legyen szó politikáról,…
Tovább olvasom >Bejelentették a 82. OMÉK időpontját
Idén is megrendezik a magyar agrárium és élelmiszeripar legnagyobb hazai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Online is elérhetők a Beauty Expo előadásai
A május 23–24-én megrendezett 4. Rossmann x Krémmánia Beauty Expo…
Tovább olvasom >Könnyek a vízben segélykoncert szeptemberben, a jótékonysági akció folytatódik
A nagy hőségre való tekintettel az ősz elejére halasztották a…
Tovább olvasom >Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >