Kiválasztották a legkiválóbb fehérborokat

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 30. 11:33

Több mint félezer nevezett fehérborból 265 tétel került be a Fehér Borkiválóságok közé, amelyek szerepelnek majd a még készülő, idén harmadik alkalommal megjelenő borkiválóságok könyvében is – írja az agrarszektor.hu. A kötet kétnyelvű lesz, így a belföldi piacokon túl a külföldi érdeklődőket is információhoz juttathatja.

feherbor

A két fordulóból álló Országkóstolóra 550 különféle fehér bor nevezett, a húsztagú Országos Borszakértő Bizottság (OBB) öt bizottságban, vakkóstoló keretében 265 tételt választott a Fehér Borkiválóságok közé – közölte a Földművelésügyi Minisztérium. A kiválasztott borokról részletes szakmai elemzés készült és további újrakóstolást követően három-, négy- és ötcsillagos besorolást kaptak.

Jelenleg zajlik az OBB tagjai által elemzett borok leírása, a bekerült pincészetek adatainak pontosítása és a palackfotók utómunkálata, hogy a megjelenő Borkiválóságok Könyve – Fehérborok 2015 című kiadvány részletese be tudja mutatni a bekerült Fehér Borkiválóságokat és a pincészeteket. A kiadvány idén kétnyelvű formában jelenik meg. (agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink