Kiválasztották a legkiválóbb fehérborokat
Több mint félezer nevezett fehérborból 265 tétel került be a Fehér Borkiválóságok közé, amelyek szerepelnek majd a még készülő, idén harmadik alkalommal megjelenő borkiválóságok könyvében is – írja az agrarszektor.hu. A kötet kétnyelvű lesz, így a belföldi piacokon túl a külföldi érdeklődőket is információhoz juttathatja.
A két fordulóból álló Országkóstolóra 550 különféle fehér bor nevezett, a húsztagú Országos Borszakértő Bizottság (OBB) öt bizottságban, vakkóstoló keretében 265 tételt választott a Fehér Borkiválóságok közé – közölte a Földművelésügyi Minisztérium. A kiválasztott borokról részletes szakmai elemzés készült és további újrakóstolást követően három-, négy- és ötcsillagos besorolást kaptak.
Jelenleg zajlik az OBB tagjai által elemzett borok leírása, a bekerült pincészetek adatainak pontosítása és a palackfotók utómunkálata, hogy a megjelenő Borkiválóságok Könyve – Fehérborok 2015 című kiadvány részletese be tudja mutatni a bekerült Fehér Borkiválóságokat és a pincészeteket. A kiadvány idén kétnyelvű formában jelenik meg. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Világot átívelő borászati összefogás – bemutatjuk a The Global AVA nemzetközi szervezetet
A kaliforniai Livermore-völgyi Borászati Közösség 2025. február 26-án bejelentette a…
Tovább olvasom >Borpiaci változások: csökkenő fogyasztás, kihívások és lehetőségek
Az elmúlt években jelentős átalakulás zajlott a hazai és nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >