Kísérlet az élelmiszerpazarlás csökkentésére
Az utóbbi időben mind jobban előtérbe kerül jelenünk egyik nagy problémája, az élelmiszerpazarlás. A világon az emberi fogyasztásra „előállított” kalória 24 százaléka kerül szemétbe, az amerikaiak pedig, élen járva a pazarlásban, a vásárolt élelmiszer 40 százalékát dobják kukába – ez hozzávetőlegesen 100 Mrd dollárnyi értéket jelent évente.
A Food Tank elnevezésű nemzetközi mozgalom Élelmiszerpazarlás-mentes New Yorkot! elnevezésű projektje megvalósításához szeptember 19-ére találkozóra hívta a hasonló profilú szervezet vezetőit, valamint az USA számos illetékes szervezetének vezetőjét. Bátor és szép próbálkozás, aminek eredményekről hírt adunk majd olvasóinknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >A magyar bor történetei: királyok kedvencétől a bikavérig – történelmi est Egerben
2025. május 15-én különleges történelmi-gasztronómiai eseménynek ad otthont a Juhász…
Tovább olvasom >