Kísérlet az élelmiszerpazarlás csökkentésére
Az utóbbi időben mind jobban előtérbe kerül jelenünk egyik nagy problémája, az élelmiszerpazarlás. A világon az emberi fogyasztásra „előállított” kalória 24 százaléka kerül szemétbe, az amerikaiak pedig, élen járva a pazarlásban, a vásárolt élelmiszer 40 százalékát dobják kukába – ez hozzávetőlegesen 100 Mrd dollárnyi értéket jelent évente.
A Food Tank elnevezésű nemzetközi mozgalom Élelmiszerpazarlás-mentes New Yorkot! elnevezésű projektje megvalósításához szeptember 19-ére találkozóra hívta a hasonló profilú szervezet vezetőit, valamint az USA számos illetékes szervezetének vezetőjét. Bátor és szép próbálkozás, aminek eredményekről hírt adunk majd olvasóinknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >