Kínában több mint egy tucat energiaital-hamisítót fogott el a rendőrség

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 11. 10:20

Hamisítványok elleni kampányában Red Bull energiaitalt hamisító, tartományokon átívelő bűnbandát leplezett le a kínai rendőrség – számol be a China News Service hírportál.

Kina

A népszerű energiaital hamisításának gyanújával Kína-szerte tíz tartományban 13 embert vettek őrizetbe a hatóságok, akik az akció során tíz millió jüan (370 millió forint) értékű hamis italt, több mint 3800 karton dobozt, alapanyagot és csomagolóanyagot is elkoboztak.

A feltételezhetően országos hamisító hálózatnak egyelőre 12 “gyártóegységéről” tudnak a rendőrök. Ezek naponta egyenként mintegy 2400 doboz hamis Red Bullt állítottak elő, dobozonként átszámolva mintegy 140 forint hasznot termelve tevékenységükből. A hamisítás igen kifizetődőnek bizonyult: a hatóságok a leleplezett “gyárakból” 25 millió jüan értékű tárgyi eszközt koboztak el.

Hogy a banda mióta hamisította az energiaitalt és az pontosan az ország mely pontjaira jutott el, a rendőrség nem tette közzé. A China News Service szerint ugyanakkor tudni lehet, hogy azokból nagyobb városokba, így például a dél-kínai Kuangcsouba, és népszerű üdülőhelynek számító délkelet-kínai Sanjára is jutott.

Az ország történelmében nem ez az első eset, hogy a koncentrációt és általános teljesítőképességet fokozó ital hamisítóira talált a rendőrség. Nyolc évvel ezelőtt Fucsien tartományban 180 ezer doboz hamis italra találtak, de a nagyvárosok kisebb boltjainak polcain újra és újra feltűnik a szokatlan csomagolású energiaitalokból.

(MTI)

Kapcsolódó cikkeink