Kínában terjeszkedik a Mondeléz International
A többek között az Oreo és a Philadelphia márkákról ismert Mondelēz International többségi részesedést szerez a sütemények és péksütemények gyártására specializálódott kínai Evirth vállalatban.
A lépéssel a Mondelēz fel kívánja gyorsítani növekedését a sütemények és péksütemények kategóriájában, amely a csokoládé és keksz mellett a vállalat egyik kiemelt fókuszterülete – számolt be az ESM.
Az Evirth 2013-as alapítása óta a hűtött és fagyasztott sütemények piacának egyik vezető szereplője Kínában, ahol a piac jelenleg 3 milliárd dollárra becsülhető, és éves szinten átlagosan körülbelül 15%-os növekedést mutat.
A Mondelēz már korábban kisebbségi részesedést szerzett az Evirth-ben, hogy Kínában is belépjen a szegmensbe például az Oreo és a Philadelphia márkáival. Dirk Van de Put, a Mondelēz vezérigazgatója szerint a cél az, hogy prémium termékek és új ízek révén növelje a vállalat piaci részesedését.
Az Evirth alapítója, Linfeng Xu „történelmi” jelentőségűnek nevezte az együttműködést, kiemelve, hogy a Mondelēz szakértelme és nemzetközi hálózata lehetőséget ad arra, hogy a kínai vállalat még magasabb színvonalú termékeket kínáljon fogyasztóinak.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Egymilliárd dolláros iparággá válhat a közösségi kereskedelem 2028-ra
Egy új tanulmány szerint a közösségi kereskedelmi (social commerce) piac…
Tovább olvasom >Kína nyújtotta be eddig a legtöbb GenAI szabadalmat
A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) legfrissebb jelentése szerint 2014 és…
Tovább olvasom >A Molson Coors lett Dwayne Johnson energiaitalának többségi tulajdonosa az USA-ban
Többségi részesedést szerzett a Molson Coors Beverage Co. a Dwayne…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >