Kínai testvért kap a Costes Downtown
Az egyik Michelin-csillagos magyar étterem, a Costes Downtown is jelen lehet a Kínában most épülő mesterséges sziget, az Ocean Flowers gasztrosétányán – olvasható a Világgazdaság Online-on.
fotó: costesdowntown.hu
Az erről szóló szerződést már alá is írta Gerendai Károly, akinek éttermét a térségből egyedüliként választották ki a dubaji Pálma-szigetnél is nagyobb attrakciónak szánt ingatlanfejlesztés szervezői. A bővebb listán még 150 Michelin-csillagos étterem szerepelt a világ minden tájáról, közülük végül ötven vállalkozás tulajdonosával szerződött le a beruházást fémjelző Evergrande csoport – tájékoztatta a Világgazdaságot Gerendai Károly, az étterem tulajdonosa.
A dél-kínai Hainan mellett formálódó sziget területe több mint 940 hektár, vagyis csaknem tízszerese a budapesti Városligetének. A 2020-as átadással beharangozott beruházás költsége meghaladja a 24 milliárd dollárt, amiből a világ legnagyobb konferencia-központja, egy hétcsillagos és 58 felső kategóriás hotel, valamint luxuslakások és mindenféle szolgáltatást biztosító épületek, egyebek között kastélyszálló, bevásárlóközpontok, jégpálya, arborétum és amfiteátrum épül, miközben a projekt 28 múzeum létrehozását is tartalmazza.
A százezer ember kiszolgálására méretezett mesterséges városban nyolc gasztrosétány épül, ezek egyikén kap helyet a Costes Downtown kínai testvére, egy 68 férőhelyes étterem.
Mint Gerendai Károly elmondta: az ingatlanfejlesztő nagyvonalú ajánlattal, teljesen felszerelt üzlethelyiséggel várja Michelin-csillagos éttermét, pontosabban az annak know how-jával üzemelő hasonmását. Az éttermet körülbelül egymillió euróból építi meg a Costes Downtown számára a beruházó, a magyar fél befektetése – számításaik szerint – 200 ezer euró lesz, ami nagyjából a kiutazások és a kinti személyzet betanításának költségét foglalja magában.
Az üzletnyitás legfontosabb részletkérdéseire kiterjedő tárgyalások miatt ősszel utazik Kínába a Costes tulajdonosa, a már aláírt alapszerződés ugyanis csak a keretfeltételeket rögzíti.
A magyar Michelin-csillagos étterem képviseletében az üzletember nyolc évre szóló megállapodást írt alá.
Gerendai Károly nem tudja, hogy a kínaiak által presztízskérdésként kezelt gasztronómiai koncepció kidolgozói milyen szempontok alapján választották ki a meghívott Michelin-csillagos éttermeket, de szokatlanul kedvező feltételekkel csábítják őket a világszenzációnak szánt szigetre. (vg.hu, Sándor Tünde)
Kapcsolódó cikkeink
Az AI-ban látják az értékesítés növelésének jövőjét a kínai kereskedők
A kínai e-kereskedelmi szektor egyre nagyobb mértékben alkalmazza a mesterséges…
Tovább olvasom >Egymilliárd dolláros iparággá válhat a közösségi kereskedelem 2028-ra
Egy új tanulmány szerint a közösségi kereskedelmi (social commerce) piac…
Tovább olvasom >Kína nyújtotta be eddig a legtöbb GenAI szabadalmat
A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) legfrissebb jelentése szerint 2014 és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >