Kínában növekedne a Nestlé

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 03. 16:35

A világ legnagyobb élelmiszerkonszernje növelni kívánja piaci részesedését Kínában, mely hamarosan a Nestlé második legnagyobb piaca lehet az Egyesült Államok mögött.

Az áttörés már 2011-ben sikerült két tranzakció révén, amelyek segítségével a Nestlé többségi részesedést szerzett a legnagyobb kínai édességtermelőben, a Hsu Fu Chiben, valamint a Yinlu Foods cégben.

A Neue Zürcher Zeitung szerint azonban az 1,3 milliárd kínai még igen alacsony, évi 3500 dolláros átlagjövedelemmel rendelkezik, és csomagolt élelmiszerekre és italféleségekre mindössze fejenként 150 dollárt költ. A vállalatnak emellett szembe kell néznie azzal a ténnyel is, hogy az ország fogyasztási szokásai alapvetően eltérnek az európaiaktól. Erre jó példa a Kit Kat, az Európában népszerű csokoládé szelet, mely Kínában nem igazán nyerte meg a vásárlókat.


A svájci konszern várhatóan továbbra is kettős jelenléttel igyekszik meghódítani a kínai piacot: egyrészt hangsúlyozza származási országát és ezzel promotálja az olyan, élelmiszerbiztonsági szempontból érzékeny termékeket, mint a bébiételek. Másrészt kínai partnerei révén hazai termékekkel erősít az élelmiszerpiacon, nem zárva ki a további felvásárlásokat sem. (NZZ – Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink