Kínában készült whiskyt mutatott be a Pernod Ricard

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 12. 15. 09:46

A Pernod Ricard emeishani whisky lepárlóját 2021-ben nyitotta meg.

A Pernod Ricard bemutatta első Kínában készült whiskyjét, a The Chuan Pure Malt Whiskyt, amely a francia óriáscég kínai whisky-lepárlójában, a Szecsuán tartománybeli Emeishanban készül és kerül palackokba.

A malátawhisky európai és kínai árpa felhasználásával készül, és helyben beszerzett kínai tölgyfahordókban érlelődik.

A vállalat három terméket kínál az új márka alatt. Az „alap” whisky 888 jüanért (124 dollár) kerül forgalomba. A Pernod egy második, PX hordóban készült whiskyt is forgalomba hoz, amelyet 1119 jüanért árulnak. A „palackozd magad” változat 1488 jüanért lesz kapható.

A június végéig tartó 12 hónapban a Pernod Ricard nettó árbevétele „Ázsiában és a világ egyéb területein” 17%-kal emelkedett. Alexandre Ricard, a Martell Cognac tulajdonosának elnök-vezérigazgatója szerint ez a növekedés India, Kína, Törökország és az utazási kiskereskedelmi csatorna fellendülésének köszönhető.

Hozzátette, hogy a kínai növekedést a Martell, valamint az Absolut és a Jameson „lendülete hajtotta”.

Kína egyre inkább a nyugati whiskykészítők kulcsfontosságú csataterévé válik. A Diageo 2021-ben jelentette be, hogy a déli Yunnan tartományban single-malt whisky-lepárlót tervez.

A Pernod Ricard eközben az ország északi részén, Ningxiában található Helan Mountain pincészetével egy második termelőüzemet is működtet Kínában.

Just Drinks

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink