Kínában készült whiskyt mutatott be a Pernod Ricard
A Pernod Ricard emeishani whisky lepárlóját 2021-ben nyitotta meg.
A Pernod Ricard bemutatta első Kínában készült whiskyjét, a The Chuan Pure Malt Whiskyt, amely a francia óriáscég kínai whisky-lepárlójában, a Szecsuán tartománybeli Emeishanban készül és kerül palackokba.
A malátawhisky európai és kínai árpa felhasználásával készül, és helyben beszerzett kínai tölgyfahordókban érlelődik.
A vállalat három terméket kínál az új márka alatt. Az „alap” whisky 888 jüanért (124 dollár) kerül forgalomba. A Pernod egy második, PX hordóban készült whiskyt is forgalomba hoz, amelyet 1119 jüanért árulnak. A „palackozd magad” változat 1488 jüanért lesz kapható.
A június végéig tartó 12 hónapban a Pernod Ricard nettó árbevétele „Ázsiában és a világ egyéb területein” 17%-kal emelkedett. Alexandre Ricard, a Martell Cognac tulajdonosának elnök-vezérigazgatója szerint ez a növekedés India, Kína, Törökország és az utazási kiskereskedelmi csatorna fellendülésének köszönhető.
Hozzátette, hogy a kínai növekedést a Martell, valamint az Absolut és a Jameson „lendülete hajtotta”.
Kína egyre inkább a nyugati whiskykészítők kulcsfontosságú csataterévé válik. A Diageo 2021-ben jelentette be, hogy a déli Yunnan tartományban single-malt whisky-lepárlót tervez.
A Pernod Ricard eközben az ország északi részén, Ningxiában található Helan Mountain pincészetével egy második termelőüzemet is működtet Kínában.
Kapcsolódó cikkeink
Megnyitott a SIAL China, hazánk is bemutatkozik
Prémium élelmiszerek és különlegességek is megjelennek az Agrármarketing Centrum közösségi…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: Kína magyar szakemberekkel fejlesztené borászati szektorát
Kína magyar szakemberekkel fejlesztené borászati szektorát – ismertette az Agárminisztérium…
Tovább olvasom >Kína magyar szakemberekkel fejlesztené borászati szektorát
Ökrös Oszkár helyettes államtitkár az Agrárminisztériumban fogadta Feng Fauit kínai…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >