Kínába exportál ásványvizet a debreceni Ave

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 14. 13:01

A kínai piac első nagyobb, 300 ezer darabos ásványvíz-megrendelését teljesíti a debreceni Ave, amely 2010 májusában kapott Kínában forgalmazási engedélyt – tájékoztatott a cég térségi igazgatója.

Nagy Béla elmondta, az elmúlt hónapokban többször módosított stratégiával voltak kénytelenek a tényleges piacra jutást megkísérelni; csökkentették a választékot, és új csomagolásba öltöztették a vizeket, míg végül egy pekingi iroda megnyitását követően most megállapodásra jutottak kínai partnercégükkel. Az Ave az első magyar élelmiszeripari termékként 2010 májusa óta értékesíthető Kínában.

A kínai kereskedő és PR vállalat még az idén összesen 600 ezer palack Ave ásványvíz értékesítésére készül, és két éven belül ötmillió darabos megrendelést ígért, ami 200-250 millió forintos bevételt jelenthet a debreceni cégnek. Az első háromszázezer darab érkezését június végére, július elejére időzítették. Pekingen kívül Sanghajban, Kantonban és Sencsenben  fogják az Ave-vizeket bevezetni.


A dinamikus növekedésre vonatkozó tervet Nagy Béla azzal támasztotta alá, hogy kínai partnerük szeretné elérni, hogy az Ave a 2013 októberében Tiencsinben (Tianjin) rendezendő Kelet-ázsiai Játékok kiemelt támogatójaként, kizárólagos víz-értékesítőjeként jelenjen meg. A tíznapos sporteseményre mintegy kétmillió vendéget várnak.

A termék marketingjére megközelítően 20 millió forintot költenek, részben a befolyó bevételből – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink