Kína a szerves trágyára voksol

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 06. 15. 11:01

Programot indított a kínai mezőgazdasági minisztérium a műtrágyák kiváltására szerves trágyával az ország száz körzetében – írja a tozsdeforum.hu.

gyumolcs-zoldseg

A központi költségvetés alapot létesít a műtrágyák kiváltásának támogatására a tea-, a zöldség- és a gyümölcstermesztésben – jelentette be Jü Hszin-zsung (Yu Xinrong) mezőgazdasági miniszterhelyettes.

Hozzátette: a szerves trágyázásra áttérő mezőgazdasági termelők anyagi támogatása mellett a szabályozásban is végrehajtják a szükséges módosításokat a mezőgazdaság “zöld” fejlesztésének elősegítése érdekében.

Kínában tavaly nem növekedett első alkalommal a műtrágya-felhasználás az ország gazdaságának megnyitása és a reformok megindítása óta – közölte a miniszterhelyettes. A mostani terv a gyümölcs-, zöldség- és teatermesztésben a műtrágyahasználat 20 százalékos csökkentését irányozza elő az évtized végéig.

A miniszterhelyettes rámutatott, hogy az ország állattenyésztési ágazatában évi 3 milliárd tonna szerves trágya keletkezik és ennek mindössze 50 százalékát hasznosítják. (tozsdeforum.hu, MTI)

Kapcsolódó cikkeink